11 Februarie 2013 publicat în Copil 46 share-uri

Copiii trebuie invatati sa respecte anumite reguli, inca de mici, pentru a avea dintisori sanatosi.

Dentitia de lapte a copiilor, care cuprinde 20 de dinti este inlocuita treptat, spre pubertate, de o dentitie definitiva, cu 32 de dinti. O arcada dentara contine 4 incisivi, 2 canini, 4 premolari si 6 molari.

10 Pasi simpli pentru dintisori sanatosi!

1 Periajul

Copiii “uita” adesea sa se spele pe dinti, de aceea trebuie supravegheati si indemnati sa-si spele dintii dupa fiecare masa, adica de 3 ori pe zi, cel putin 2-3 minute.

Dintii se spala, pe rand, incepand cu fata externa a lor, mai intai cei de sus, apoi cei de jos, dinspre gingie spre restul dintelui. Pastrand ordinea, se spala apoi, partea interna a dintilor, cu periuta tinuta vertical.

2 Apa de gura

Copilul poate fi invatat sa foloseasca, mai ales dupa periajul de seara, apa de gura. O apa de gura naturala, se poate obtine din cateva picaturi de tinctura de propolis dizolvate in apa, sau se pot face spalaturi cu bicarbonat, care neutralizeaza aciditatea produsa de bacterii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

O alta varianta de apa de gura pentru copii este extractul de gentiana fara alcool.

3 Atentie la dulciuri

Este binecunoscut faptul ca dulciurile concentrate duc la formarea cariilor, deoarece zaharul “hraneste” bacteriile care ataca smaltul dintelui.

In schimb, aceste bacterii vor produce acizi care extrag calciul si fosforul din dinti. Invatati copiii sa nu consume dulciuri, oferindu-le glucide sanatoase din fructe si sucuri naturale de fructe, care nu stimuleaza cresterea bacteriilor.

sursa foto:depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri