11 Martie 2013 publicat în Copil 38 share-uri

Un mic dejun sanatos este cea mai buna metoda de a-i asigura copilului o zi plina de energie.

Un mic dejun sanatos pentru copii

Pentru copii, micul dejun este bine sa contina:

- o portie de cereale integrale
- o portie de alimente care contin calciu
- o portie de fructe
- o portie de proteine

Idei pentru un mic dejun sanatos

1 Cereale integrale

Cerealele ofera multa energie, furnizeaza vitaminele din complexul B, inclusiv acid folic, fier, magneziu, cupru, fosfor, zinc, proteine, carbohidrati sanatosi, acizi grasi omega 3 si in plus, sunt o sursa importanta de fibre alimentare.

Un bol mare de cereale integrale cu lapte/iaurt si seminte (in, susan), nuci.

Orez brun cu stafide si scortisoara

Paine integrala

Taiati felii de banana si inveliti-le in tarate de grau si fulgi de cereale integrale

Terci de ovaz: 50 g fulgi de ovaz se pun la inmuiat 2-3 ore in 250 ml apa. Se adauga seminte de floarea-soarelui, cateva migdale, 1 lingurita cacao/pudra de roscove, stafide, scortisoara, miere, felii de banane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște

Prajitura din tarate de grau - se pun de seara 2-3 linguri de tarate de grau si se acopera cu putina apa. Dimineata, se adauga putin lapte dulce si se fierb cateva minute. Se indulcesc cu miere si se adauga dupa gust nuca pisata, stafide, fructe crude/confiate.

Parfait de cereale: aranjati intr-un pahar succesiv: un strat de iaurt, un strat de cereale, iar un strat de iaurt, un strat de miere ,un strat de nuca/migdale si la final un strat cu felii din fructul preferat al celui mic.

2 Fructe

Cea mai sanatoasa idee pentru micul dejun chiar si in cazul copiilor raman fructele, pentru ca cel mai bun moment al zilei in care acestea se pot consuma este dimineata, pe stomacul gol.

Fructele contin glucide benefice si sanatoase care ofera energie micutilor, antioxidanti, vitamine, minerale si fibre care duc la cresterea imunitatii copiilor si la scaderea frecventei imbolnavirilor.

Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Puteti opta pentru:

  • Salata de fructe
  • Suc de fructe (portocale, capsuni, grepfruit, kiwi, mere, pepene, fructe de padure)
  • Smoothie de fructe (contine si lapte/iaurt/branza de vaci)

Spre exemplu, adaugati in blender cateva capsuni, banane si o ceasca de iaurt care creste aportul de calciu necesar oaselor.

O alta reteta de smoothie: un avocado, 2 linguri de lapte de soia, fructe proaspete, dupa preferinta si cuburi de gheata, se amesteca intr-un blender.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri