11 Martie 2013 publicat în Copil 38 share-uri

Un mic dejun sanatos este cea mai buna metoda de a-i asigura copilului o zi plina de energie.

3 Oua

Ouale contin toti aminoacizii esentiali, vitamine (A,B, D, E, K), minerale (calciu, fier), lecitina, acizi grasi omega-3, recomandati pentru imbunatatirea starii mentale.

Ouale sunt foarte sanatoase pentru copii, dar numarul lor nu trebuie sa depaseasca 2-3/saptamana.

4 Peste

Pestele oceanic (somon, herring, sardine, ton) reprezinta una din cele mai bune surse de acizi grasi omega-3, de aceea se poate include la micul-de-jun, o data pe saptamana. Puteti face o salata de ton cu masline, cartofi fierti si lamaie.

5 Nuci

Nucile si migdalele sunt extreme de sanatoase pentru copii si nu ar trebui sa lipseasca de la micul-de-jun, cel putin de 2-3 ori/saptamana.

Nucile si migdalele contin acizi grasi omega 3 si omega 6, minerale (calciu,magneziu,fosfor,fier,zinc), vitamine, antioxidanti, proteine. Migdalele sunt una din cele mai mari surse de calciu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

O reteta pentru micul de jun al micutilor este laptele de migdale: intr-un blender amestecati 60 g de migdale, tinute de seara in apa, putina miere, o banana, lapte/apa. Se obtine o bautura hranitoare si bogata in calciu, care poate inlocui cu success laptele.

6 Proteine

Sandivsul de dimineata este o sursa bogata de proteine care ofera un suport micutului pentru activitatile de peste zi.

Sugestii:

  • Paine integrala cu branza de vaci si deasupra seminte de in si verdeturi (patrunjel, marar)
  • Paine integral cu branza si cateva ciuperci facute pe gratar
  • Paine integrala cu branza, salata verde, cateva felii de rosii sau castraveti
  • Paine integrala cu unt si miere
  • Paine integrala cu pasta din ficatei: se fierb 200 g ficat de pasare si se paseaza
  • Paine integrala cu unt de nuci (unt de migdale, unt de soia) si rondele de legume (morcovi, ardei gras, telina verde etc).

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

sursa foto:sxc.hu

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

articol de ioana p


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri