21 Iunie 2013 publicat în Copil 2 share-uri

„Mami vreau ciocolata, si jucarii, si haine, si jocuri si…”lista poate continua. Trebuie sa recunoasteti ca cele mai multe dispute se nasc intre parinti si copii la cumparaturi. De ce se intampla acest lucru?
Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Cum sa-ti educi copilul din punct de vedere financiar?

„Mami vreau ciocolata, si jucarii, si haine, si jocuri si…”lista poate continua. Trebuie sa recunoasteti ca cele mai multe dispute se nasc intre parinti si copii la cumparaturi. De ce se intampla acest lucru?

E simplu, pentru ca micutii nu inteleg ce inseamna buget sau de ce nu mai sunt bani. Ei au fost obisnuiti sa planga pentru a fi hraniti (cand erau bebelusi), sa ceara si sa li se ofere. Toate acestea insa, pe masura ce copilul tau creste este necesar sa se indrepte spre gestionarea gratificatiei imediate, iar din punct de vedere a banilor spre… ora de educatie finaciara.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

A fi parinte este o meserie ce necesita mult timp, perseverenta, imaginatie, rabdare si oprimism. Parintii ofera copiilor o zeste foarte importanta inca din anii copilariei, cu care acestia vor colinda lumea ca adult sau ca om matur. Parintii te invata sa fii, sa mananci, sa mergi, sa vorbesti, sa fii manierat si nu in ultimul rand cum sa-ti construiesti „pusculita”.

Educatia finaciara oferita in caminul familiei este foarte importanta pentru dezvoltarea fiecarui copil. Nu este benefic sa-i amintesti: ”nu mai cheltui banii”, ci trebuie sa stii sa-i evidentiezi ce inseamna banul, cum se face, cum se economisteste. Alfabetul financiar incepe cu:

A. a-i invata pe cei mici sa aprecieze valoarea banilor,
B. sa cunoasca de unde provin acestia si cum pot sa isi gestioneze banii,
C. activitatile pe care le pot desfasura pentru a castiga bani.
De amintit in cadrul acestui capitol al educatiei finaciare, ar fi ca se adreseaza copiilor ce au o varsta de cel putin 5 ani, astfel incat nivelul sau de dezvoltare sa-i permita intelegerea unor actiuni.
Toate acestea vor face din copilul tau un mic afacerist poate si va sti sa pretuiasca valoarea reala a banilor.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Iata o serie de 6 sugestii privind educatia finaciara a copilului tau:

1. Incearca sa-i arati cum se castiga banii; nu lua copilul cu tine ori de cate ori scoti bani de la banca (bancomat), pentru ca parerea lui va fi ca banii vin pe banda rulanta si ca cineva (banca) ti-i ofera afara nici un efort din partea ta. Pentru a-i demonstra cum se aduna banii, va trebui sa-l iei o zi la locul tau de munca (daca ti se permite).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri