9 Iulie 2013 publicat în Copil 67 share-uri

A venit vara si abia asteptati sa mergeti cu cei mici la plaja si la o balaceala pe cinste la piscina. Stiti insa la ce riscuri va expuneti copilul si cum le puteti evita? Noi v-am pregatit o lista cu bolile pe care cel mic le poate lua de la piscina si, totodata, o serie de masuri de precautie pentru a-I feri de eventualele efecte nefaste ale expunerii la soare .

Stiti la ce riscuri va expuneti copilul pentru o zi petrecuta la piscina si cum le puteti evita? Noi v-am pregatit o lista cu bolile pe care cel mic le poate lua de la piscina si, totodata, o serie de masuri de precautie pentru a-I feri de eventualele efecte nefaste ale expunerii la soare .

Va intrebati cum e posibil ca prichindelul vostru sa se imbolnaveasca la piscina? Ei bine, nu e deloc complicat. Apa din piscina nu este atat de curata pe cat ai crede. Clorul curata apa, insa nu omoara toti germenii si, in niciun caz, nu pe loc.

In plus, exista o multime de bacterii care se gasesc pe marginea piscinelor, deoarece pe acolo trec oameni incaltati sau care au fost la toaleta, aducand cu ei mizerii si alti microbi.

Foto@Shutterstock.com

Cele mai frecvente boli pe care micutul tau le poate dobandi de la piscina


Ciupercile piciorului (micoze)
reprezinta cele mai intalnite afectiuni dermatologice pe care le putem lua de la piscina. Contaminarea se face prin contact direct cu suprafetele infectate si afecteaza in special pielea din spatiile dintre degete, talpa si unghii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi A contat cine a zbierat mai tare

Primele semne ale infectarii cu micoze apar la cateva zile, insa exista si cazuri cand pot aparea chiar dupa cateva luni de la infectare. Se manifesta prin mancarime, iritatii si descuamarea pielii, insotita de un miros neplacut.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri