9 Iulie 2013 publicat în Copil 67 share-uri

A venit vara si abia asteptati sa mergeti cu cei mici la plaja si la o balaceala pe cinste la piscina. Stiti insa la ce riscuri va expuneti copilul si cum le puteti evita? Noi v-am pregatit o lista cu bolile pe care cel mic le poate lua de la piscina si, totodata, o serie de masuri de precautie pentru a-I feri de eventualele efecte nefaste ale expunerii la soare .

Pentru a evita contaminarea cu micoze, obligati-l pe cel mic sa poarte intotdeauna papuci cand se plimba pe marginea piscinei sau merge la toaleta, iar dupa plecarea de la strand, ar fi bine sa folositi spray-uri anti-micotice.

Pitiriazisul este o alta afectiune dermatologica pe care copilul o poate capata de la piscina, fie prin contactul cu apa, fie prin utilizarea sezlongului fara prosop. Pitiriazisul se caracterizeaza prin aparitia unor pete cafenii pe suprafata pielii, localizate, in special, in zona abdomenului.

Pentru a preveni aparitia pitiriazisului, acoperiti intotdeauna sezolongul celui mic cu un prosop si folositi un altul cu care sa ii stergeti pielea. In plus, imediat ce ajungeti acasa, copilului trebuie sa i se faca baie si sa i se dezinfecteze extremitatile cu o solutie pe baza de iod.

Conjunctivitele de bazin sunt afectiuni oculare si se manifesta prin inrosirea ochilor, senzatii de mancarime si de durere, umflarea si inflamarea pleoapelor, lacrimare excesiva si secretie conjunctivala purulenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare

Pentru a evita contaminarea celui mic cu conjunctivita, ar fi bine sa il sfatuiti sa nu intre cu capul in apa sau, in caz contrar, sa foloseasca ochelari de inot.

Otita de piscina este o patologie a urechii, provocata de o ciuperca microscopica ce se gaseste in apa piscinelor. Otita de piscina se manifesta prin dureri accentuate si senzatie de ureche infundata.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri