9 Iulie 2013 publicat în Copil 67 share-uri

A venit vara si abia asteptati sa mergeti cu cei mici la plaja si la o balaceala pe cinste la piscina. Stiti insa la ce riscuri va expuneti copilul si cum le puteti evita? Noi v-am pregatit o lista cu bolile pe care cel mic le poate lua de la piscina si, totodata, o serie de masuri de precautie pentru a-I feri de eventualele efecte nefaste ale expunerii la soare .

Daca stiti ca micutul vostru are placerea de a se scufunda cu capul in piscina, ar fi bine sa-l invatati sa poarte in apa dopuri de urechi pentru a evita o posibila otita.

Dizenteria este o boala ce ii poate afecta cu usurinta pe cei mici. Apare ca urmare a inghitirii neintentionate de apa contaminata cu bacterii din materiile fecale. Dizenteria se caracterizeaza prin diaree, varsaturi, greturi, febra si dureri puternice de burta.

Racelile (infectii respiratorii)sunt cele mai frecvente afectiuni in cazul copiilor, deoarece acestia obisnuiesc sa stea cu capul in apa, moment in care nasul si faringele au de suferit. In acest fel apar rinitele, sinuzitele, faringitele si amigdalitele.

Cititi si:

6 boli pe care le poti lua de la piscina

Ce boli pot fi luate de la piscina?

Expunerea la soare

Expunerea la soare este benefica pentru copii, dar nu oricand. Radiatiile solare stimuleaza sinteza de vitamina D, atat de importanta in cresterea si dezvoltarea copilului, dar s-au dovedit a fi si extrem de daunatoare, tinand cont de faptul ca pielea micutilor este foarte sensibila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare

Cum sa iti protejezi copilul de razele soarelui

Iata o serie de masuri prin care sa ii asiguri protectie celui mic:
• Nu expune copilul la soare intre orele 10:00-17:00, deoarece in acest interval orar, soarele arde cel mai tare

• Acopera-i intotdeauna capul cu o palarie cu boruri largi care sa ii protejeze ceafa si urechile

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri