Peste 10 000 de copii din toata tara au participat duminica la cursul de educatie rutiera, organizat de Lidl si Politia Rutiera Romana

Comunicat de presa

Proiectul de educatie rutiera desfasurat de catre Lidl cu sprijinul Politiei Rutiere Romane, in 163 de locatii simultan a inregistrat un succes rasunator. Pe 29 septembrie, incepand cu ora 10:00, peste 10000 de copii din toata tara s-au strans in parcarile magazinelor Lidl, pentru a invata cum pot deveni pietoni responsabili. Avand varste cuprinse intre 5 si 10 ani, cei mici au marturisit ca nu cunosteau toate semnele si regulile de circulatie si au promis ca vor fi mult mai atenti de-acum.

”Verde la educatie pentru circulatie” este cea mai ampla campanie de educatie rutiera organizata in Romania. Reprezentanti ai Politiei Rutiere Romane s-au aflat la dispozitia copiilor prezenti alaturi de parinti, pentru a le explica acestora care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respecte atunci cand merg singuri la scoala, la magazin sau la locul de joaca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

In prima parte a evenimentului cei mici au facut cunostinta cu semnele de circulatie si regulile care trebuie aplicate. A urmat o sesiune de jocuri interactive in care agentii de circulatie i-au invitat pe cei prezenti intr-un orasel miniatural, pentru a pune in aplicare informatiile acumulate. Cei mai activi copii au fost recompensati cu premii.

Cursul de educatie rutiera a putut fi vizionat si online, prin transmisiune directa pe canalul oficial de Youtube Lidl Romania. Peste 400 de romani au participat de acasa la acest proiect, menit sa previna accidentele rutiere, tot mai numeroase in ultima perioada. Numai in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, s-au inregistrat la nivel national 204 de accidente de circulatie in care au fost implicati cu vinovatie copii cu varste intre 5 si 10 ani, in urma carora a rezultat decesul a 20 copii si ranirea grava a altor 189.

”Suntem impresionati de succesul pe care l-a inregistrat acest proiect. Speram ca toate informatiile primite in cadrul cursului de educatie rutiera sa fie aplicate de catre toti copiii prezenti. Mai mult, speram ca am reusit sa tragem un semnal de alarma si pentru parinti, care trebuie sa-i invete pe cei mici sa fie responsabili atunci cand traverseaza, merg cu rolele sau cu bicicleta.”, declara Georgiana Tugearu, PR Manager Lidl Romania.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri