La fel ca si dulciurile, si televizorul creeaza dependenta si are o multime de efecte nocive asupra sanatatii si educatiei copilului.

Efectele expunerii excesive la televizor

Expunerea excesiva la televizor a celor mici sau de la o varsta prea frageda poate avea efecte nefavorabile asupra educatiei, dezvoltarii si starii lor de sanatate. Iata care sunt efectele negative pe care televizorul le are asupra copilului tau:

10 Efecte ale televizorului asupra copilului tau

• Aparitia obezitatii infantile – Copilul petrece prea mult timp in fata televizorului si astfel devine sedentar, in loc sa practice un sport sau sa isi petreaca timpul cu prietenii, in aer liber. Mai mult de-atat, ei urmaresc cu mare interes reclamele despre dulciuri, sucuri si alte alimente nesanatoase difuzate la televizior si apoi le cer parintilor sa le cumpere sau isi cumpara chiar ei acele produse.

• Televizorul are efecte nocive asupra invatarii si performantelor scolare, deoarece timpul liber al copilului trebuie sa fie dedicat activitatilor educative si extrascolare, cititului, plimbarilor, sportului si nu privitului la diverse desene animate, filme sau emisiuni, ore in sir.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Distrugerea relatiei cu familia – Copiii care isi petrec prea mult timp in fata televizorului au tendinta de a-i neglija pe ceillati membri ai familiei si de a-si concentra intreaga atentie asupra programelor vizionate.

• Dobandirea unui comportament sau limbaj inadecvat – Copilul are tendinta de a imita ceea ce vede la televizor, asa ca de multe ori poate deveni agresiv sau poate folosi un limbaj vulgar daca asa a vazut sau a auzit el la televizior, la personajele sau actorii lui preferati.

• Afectarea gandirii logice – S-a demonstrat ca in timpul uitatului la televizor activitatea emisferei stangi scade, fapt ce are consecinte negative asupra gandirii logice si analitice a copilului.

Foto fetita cu telecomanda@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri