Grand Cinema Digiplex prezinta in aceasta toamna unul dintre cele mai spectaculoase documentare istorice din acest an.

Comunicat de presa

Documentarul va rula in doua versiuni,una pentru adulti si o varianta educativa dedicata copiilor, timp de cinci zile, intre 28 octombrie si 1 noiembrie.

Documentarul , realizat de catre British Museum, a avut ca punct de pornire unul dintre cele mai faimoase evenimente expozitionale ai ultimilor 40 de ani din Londra, „Viata si moarte in Pompei si Herculaneum”.

Expozitia ofera marturii despre viata de zi cu zi a locuitorilor din Pompei si Herculaneum, exemple ale obiceiurilor si comportamentelor acestora, iar documentarul investigheaza mai in detaliu societatea romana clasica, compusa din oameni de afaceri, femei independente si puternice, copii si sclavi eliberati.

Mai mult, spectatorii vor vedea in premiera un numar de 450 de obiecte si artefacte care faceau parte din viata locuitorilor, multe dintre ele fiind descoperite datorita excavarilor recente de la Herculaneum: sculpturi in marmura, panouri din fildes, bijuterii, mozaicuri, echipamente de gatit, dar si mancare: o bucata de paine conservata atat de bine incat este vizibila stampila brutarului. Caldura cenusii care a acoperit cele doua orase la eruptia Vezuviului a creat conditiile perfecte de conservare a unor obiecte care altfel, cu timpul, s-ar fi pierdut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Acţiunea filmului se concentreaza in jurul celor 24 de ore care au precedat eruptia vulcanului, iar imaginile sunt insotite de comentarii ale unor renumiti istorici si arheologi. Documentarul nu se va opri doar la relatarea trecutului, ci va prezenta Pompei-ul si Herculaneum-ul in starea lor de astazi: doua sit-uri arheologice de o insemnatate majora.

Documentarul Pompeii Captured Live a fost filmat in format high definition la British Museum din Londra pe data de 18 iunie 2013 si ofera publicului opotunitatea de a vizita virtual renumita expozitie si mai mult, de a cunoaste tainele unei lumi antice.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri