4 Noiembrie 2013 publicat în Copil 2 share-uri

Sanatatea orala a copiilor este deosebit de importanta de la o varsta frageda, de aceea parintii trebuie sa se ingrijeasca de acest aspect si sa urmeze sfaturile medicilor dentisti, care trag un semnal de alarma asupra obiceiurilor vicioase care pot aparea la copii, efectele si corectarea acestora.

Aparatul dentar - corectarea efectelor obiceiurilor vicioase

un articol de Andreea Damian, medic stomatolog specialist Best Dental Romania

Sugerea degetului, a buzei sau a pernei sunt obiceiuri orale practicate de copii, care pana la varsta de 3 ani pot fi considerate normale. Daca insa acestea se prelungesc spre varsta de 6 ani, si chiar peste, pot determina modificari de forma ale oaselor maxilare si ale pozitiei dintilor definitivi.

Cele mai frecvente efecte negative ale acestor obiceiuri sunt:

- ocluzia deschisa anterioara

- ingustarea maxilarului

- afectarea fizionomiei si a vorbirii.

Aceste modificari depind de frecventa, intensitatea, dar mai ales de durata practicarii obiceiului. Printre motivele aparitiei obiceiului se numara:

- sentimentul de teama, de nesiguranta

- stresul

- dorinta de a capta atentia parintilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Pentru ca tratamentul sa fie unul de succes este foarte important ca atat copilul, cat si parintii, sa coopereze cu medicul dentist specialist.

Foto fetita zambind@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri