11 Noiembrie 2013 publicat în Copil 45 share-uri

Calciul este extrem de important, fiind unul dintre cele mai valoroase minerale ale organismului uman. Calciul contribuie la dezvoltarea sistemului osos si a dintilor, asa ca o dieta bogata in calciu asigura sanatatea si agilitatea copilului.

Ce este calciul?

Calciul este unul dintre mineralele indispensabile organismului uman, pe tot parcursul vietii, asigurand dezvoltarea sistemului osos, a celui muscular, dar si a dintilor, alaturi de fosfor, magneziu si vitamina D.

Copiii mici au nevoie de o cantitate de calciu constanta, deoarece sunt in procesul de crestere si de formare a oaselor si a dintilor. Un aport suficient de calciu previne osteoporoza de mai tarziu, iar deficitul de calciu nu afecteaza numai sistemul osos, ci este si un factor de risc pentru dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

10 Beneficii ale calciului pentru organism

• Contribuie la formarea si dezvoltarea sistemului osos si a dintilor, sub actiunea directa a vitaminei D, fara de care calciul nu poate fi absorbit

• Previne rahitismul, osteoporoza, hipertensiunea arteriala si durerile lombare

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

• Este esential pentru sistemul imunitar

• Previne migrenele, crampele musculare si oboseala

• Scade intensitatea manifestarilor alergice

Descoperiti si:

Cat de important este calciul

Cele mai importante surse de calciu in alimentatia copilului

Foto alimente calciu@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri