Incepand de la varsta de 3 ani, copilul incepe sa se joace singur, fara supravegherea ta. Jocurile devin mai variate si micutul incepe sa prefere jocurile de constructie si asamblare sau jocurile de societate.

Incepand de la varsta de 3 ani, copilul incepe sa se joace singur, fara supravegherea ta. Jocurile devin mai variate si micutul incepe sa prefere jocurile de constructie si asamblare sau jocurile de societate.

In aceasta perioada copilul simte nevoia sa se joace cu cineva de varsta lui, astfel ca incepe sa isi faca prieteni, iar daca acesti prieteni intarzie sa apara, el isi va face prieteni imaginari.

Atunci cand vrei sa cumperi micutului tau jucariile potrivite trebuie sa iei in calcul faptul ca:

  • la aceasta varsta imaginatia si memoria copilului sunt in plina dezvoltare
  • vocabularul este inca in formare si trebuie diversificat
  • cel mic dispune de o sursa imensa de energie care trebuie consumata zilnic

Plimbarile in aer liber si joaca cu ceilalti copii nu trebuie sa fie eliminate in favoarea calculatorului, desi traim intr-o era dezvoltata din punct de vedere tehnologic. Chiar daca incurajam intr-o oarecare masura jocul la calculator, acesta nu trebuie sa depaseasca 30 de minute - o ora pe zi, iar jocurile trebuie sa fie simpliste.

Incearca sa mergi zilnic cu cel mic in parc, la leagane si tobogane, gropi cu nisip. Aici isi poate intalni tovarasii de joaca si isi poate consuma energia facand miscare in aer liber sau jucandu-se cu mingea .

Bicicletele sau rolele ajung sa faca deliciul celui mic in aceasta perioada a copilariei. Nu ii refuza aceste placeri, dar in celasi timp ai grija sa nu se accidenteze - protejeaza-I cu o casca, genunchiere si cotiere.

Jocurile de constructie (cuburi, puzzle-uri, lego) ii dezvolta imaginatia si logica, ii solicita dexteritatea.

La varsta aceasta este atras de muzica si dans, vrea sa deseneze, sa picteze si sa decupeze diferite figurine pe care sa le lipeasca intr-un caiet sau pe o foaie. Roadele creativitatii lui vor fi apoi daruite persoanelor dragi cu mare mandrie.

Fetitele prefera papusile pe care pot sa le hraneasca, sa le spele si evident sa le schimbe hainutele. In ele se naste sentimentul matern, imitand mamica ce are grija de copilasul ei.

Baieteii in schimb, vor dori sa se joace cu masinute de orice marime (indiferent daca sunt teleghidate sau nu), tractorase, avioane, roboti, cetati, barci cu pirati etc.

Asigura-te ca ii insufli copilului tau bucuria cititului. Cartile pentru aceasta varsta sunt din ce in ce mai complexe, cu predominanta scrisului, dar nici desenele nu trebuie sa lipseasca. Obisnuieste-l sa cititi impreuna seara de seara cate o poveste pe care apoi sa ti-o spuna a doua zi.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri