Ca sa fii sigura ca vei creste un copil si mai apoi un adult sanatos, inca de mic, trebuie sa-ti inveti micutul niste minime reguli de igiena si comportament pe care oricine ar trebui sa le respecte pentru a preveni imbolnavirile si a mentine cat mai mult starea de bine a organismului.

Ca sa fii sigura ca vei creste un copil si mai apoi un adult sanatos, inca de mic, trebuie sa-ti inveti micutul niste minime reguli de igiena si comportament pe care oricine ar trebui sa le respecte pentru a preveni imbolnavirile si a mentine cat mai mult starea de bine a organismului.

Siguranta

Invata-ti copilul sa fie precaut pentru a fi in siguranta. Imagineaza-ti ce se poate intampla cu un copil nesupravegheat care se plimba pe marginea unui bazin sau care se apleaca peste un geam deschis.

De aceea, de la varsta la care incepe sa te inteleaga, trebuie sa discuti cu copilul tau diferite situatii, sa ii spui ce are voie si ce nu are voie sa faca pentru a nu se rani, care sunt pericolele la care se expune si invata-l cum sa procedeze. Repeta-i mereu regulile discutate, pentru ca numai asa el le va retine temeinic.

Invata-l sa se spele pe maini in mod regulat

Ai grija sa iti inveti odorul sa se spele pe maini inainte de fiecare masa, de fiecare data cand merge la toaleta, de fiecare data cand pune mana pe animale, cand este bolnavior ori are mainile murdare. O buna igiena a mainilor reduce riscul de a dezvolta infectii digestive sau respiratorii.

Initial, arata-i copilului cum sa se spele corect pe maini: mainile trebuie udate cu apa, apoi sapunite si frecate energic una de cealalta (inclusiv sub unghii) timp de 15 secunde, apoi clatite bine; poti chiar sa mergi la baie cu el si sa va spalati in acelasi timp, punandu-l pe el sa-ti imite miscarile.

Mancarea sanatoasa ii “incarca bateriile”

Specialistii au demonstrat ca daca inca din frageda copilarie iti inveti puiutul sa manace sanatos, obiceiurile alimentare si preferintele la mancare se intiparesc pentru tot restul vietii.

Ceea ce manaci tu influenteaza si alimentatia copilului tau, asa ca trebuie sa gatesti sanatos pentru a-i un bun exemplu micutului. De asemenea, poti sa-i explici ca dulciurile si alte alimente nesanatoase trebuie consumate doar ocazional.

O dieta bazata pe alimente sanatoase ca fructe, legume, cereale integrale, lactate contribuie la refacerea energiei necesare copilului pentru desfasurarea activitatilor zilnice si previne unele probleme de sanatate: obezitatea, bolile de inima, cancerul si diabetul.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri