L-ai prins pe copilul tau spunandu-ti minciuni si acum esti ingrijorata ca daca nu iei masuri in ceea ce priveste acest prost obicei el va lua amploare? In acest articol vom discuta cateva aspecte ale minciunii la copil si ce anume poti face pentru a combate acest comportament.

L-ai prins pe copilul tau spunandu-ti minciuni si acum esti ingrijorata ca daca nu iei masuri in ceea ce priveste acest prost obicei el va lua amploare? In acest articol vom discuta cateva aspecte ale minciunii la copil si ce anume poti face pentru a combate acest comportament.

Daca ai observat ca micutul tau minte in legatura cu lucruri importante si ca acest comportament se amplifica, este recomandat sa apelezi la sfaturile unui psiholog, cate te va invata pe indelete ce trebuie sa faci si va discuta cu copilul tau despre aceasta atitudine.

De ce minte copilul?

O multime de motive il pot determina pe micut sa minta; dar tu, ca un bun parinte, trebuie sa il inveti cu rabdare valorile si convingerile tale in legatura cu adevarul.

Cel mai frecvent, copiii mint pentru a nu fi pedepsiti. Daca copilul a mai facut o greseala asemanatoare in trecut si a fost pedepsit aspru sau chiar batut, este normal ca el sa nu vrea sa spuna adevarul pentru a evita pedeapsa, fiindu-i frica de consecinte.

Micutul poate spune minciuni pentru a te multumi pe tine, ca parinte; astfel el denatureaza adevarul si fabuleaza in favoarea sa, minte in legatura cu performantele si cu randamentul scolar, pentru a te face mandru de el. In aceasta situatie tu porti mare parte din vina, deoarece cu siguranta ai pretentii exagerate de la cel mic si acestuia ii e frica sa nu te dezamageasca.

Copilul mic inca nu poate face diferenta intre realitate, adevar si fictiune, asa ca el se foloseste de imaginatie pentru a inventa povesti despre lucruri pe care si-ar dori foarte mult sa le faca si a atrage atentia celorlalti asupra persoanei sale.

Ce poti face pentru a combate minciuna?

1. Fii un parinte model

Gandeste-te in primul rand la tine- adultii spun mereu cate-o minciuna “nevinovata”. Daca vrei sa-ti dezveti copilul de a mai spune minciuni, fii un parinte model pentru el si da-i exemplu de onestitate si corectitudine. Evita sa spui micile minciunele de fata cu cel mic; el te poate auzi si poate considera ca acesta este comportamentul corect. Astfel, fara sa vrei il inveti pe copil ca minciuna este un lucru bun.

2. Poarta o discutie care sa-l pregateasca pentru viitoarele situatii
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri