Pe masura ce creste si isi da seama de puterea limbajului, vocabularul copilului se imbogateste cu diverse cuvinte urate pe care le aude la televizor, in jocuri video, filme, de la fratele sau sora mai mare, de la prieteni sau adulti.
Pe masura ce creste si isi da seama de puterea limbajului, vocabularul copilului se imbogateste cu diverse cuvinte urate pe care le aude la televizor, in jocuri video, filme, de la fratele sau sora mai mare, de la prieteni sau adulti.

Copilul exploreaza mediul inconjurator si invata treptat diverse lucruri in viata. La un moment dat el va folosi si puterea cuvintelor pentru a comunica, dar trebuie invatat ca unele dintre aceste cuvinte au un impact mai puternic decat altele.

Iata cateva sfaturi pe care le poti folosi pentru a corecta comportamentul copilului tau in ceea ce priveste cuvintele urate.

Nu exagera cand iti auzi copilul vorbind urat

Cand il auzi pe cel mic ca injura sau vobeste urat nu te alarma si nu exagera. Cei mai multi dintre copii nici macar nu cunosc intelesurile cuvintelor, le-au auzit undeva si le-au bagat in capsor, si le folosesc pentru a-ti atrage atentia.

Daca vei parea socata si ingrozita, copilul va intelege ca limbajul folosit este puternic si te deranjeaza, ceea ce il va determina sa-l foloseasca din nou.

Atitudinea corecta pe care ar trebui sa o adopti este sa pari plictisita la auzul vorbelor necorespunzatoare si sa-i spui copilului ca limbajul pe care il foloseste nu este potrivit pentru un copil de varsta lui.

Treci cu vederea primul incident

Nu da importanta cuvantului urat daca copilul il foloseste pentru prima data. Este posibil ca micutul sa nu stie ca este un cuvant vulgar, spunandu-l doar pentru a vedea care este reactia celor din jur si poate nici sa nu-l mai repete.

Aplica sanctiuni pentru ficare cuvant urat

Daca copilul este mai maricel si cunoaste intelesurile cuvintelor urate pe care le foloseste, poti purta o discutie cu el in care sa-i spui ca acest tip de limbaj este inacceptabil si puteti gasi impreuna cuvinte care sa le inlocuiasca pe cele urate.

Avertizeaza-l ca daca mai foloseste cuvantul urat sau mai injura il vei sanctiona aspru, si tine-te de cuvant. Fa o lista cu lucrurile care ii fac placere si de care beneficiaza (televizorul, calculatorul, banii de buzunar, iesitul la joaca) si la urmatoarea abatere de la regula stabilita treci la fapte si sanctioneaza-l.

Identifica sursa cuvintelor obscene
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri