9 Mai 2008 publicat în Copil 1 share-uri

Cu siguranta iti doresti sa-ti vezi copilul fericit, vrei sa cresca inconjurat de dragoste si sa invete sa iubeasca la randul sau, sa-si urmeze visele si sa aiba succes in viata pe toate planurile. La urma urmei, ce parinte nu si-ar dori asta pentru copilul sau?
Cu siguranta iti doresti sa-ti vezi copilul fericit, vrei sa cresca inconjurat de dragoste si sa invete sa iubeasca la randul sau, sa-si urmeze visele si sa aiba succes in viata pe toate planurile. La urma urmei, ce parinte nu si-ar dori asta pentru copilul sau?

Fericirea unui copil este influentata in mod direct de catre temperamentul acestuia- copiii sunt diferiti, unii au mereu un zambet cald pe fata, iar altii sunt seriosi si suparati. Temperamentul la randul sau este determinat genetic. Dar acest lucru nu inseamna neaparat ca fericirea unui copil este determinata de mostenirea genetica: chiar daca exista o predispozitie pentru depresie si suparare, acest lucru poate fi schimbat in functie de factorii de mediu, de oamenii din jurul copilului si de modul in care acesta creste.

1. Ajuta-l sa comunice! Pentru a te asigura ca micutul tau are o copilarie fericita, trebuie sa-l ajuti sa se ataseze si sa stabileasca relatii cu cei din jurul sau. Fie ca este vorba de parinti, bunici, unchi si matusi, prieteni de familie, animale de casa, bona sau vecini, relatiile si comunicarea sunt foarte importante pentru copil. In primul rand tu ca parinte trebuie sa-ti arati dragostea fata de micut, tine-l in brate si joaca-te cu el, arata-i ca-ti pasa cand e trist, citeste-i povesti, petrece cu el cat mai mult timp! Specialistii au aratat ca dragostea si atentia provenite de la o singura persoana, chiar si acordata neconditionat, nu sunt suficiente pentru un copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

2. Da exemplu! Tu esti exemplul numarul 1 pe care copilul il are in fata, asa ca poti incepe sa-i insufli fericirea si voia buna micutului tau numai prin atitudinea ta. Daca tu esti intr-o buna-dispozitie si esti fericita, atunci si copilul tau va fi la fel. De asemenea, relatia cu partenerul este importanta- daca copilul vede ca parintii se iubesc, se inteleg si sunt fericiti impreuna, va fi mai fericit si va creste sanatos.

3. Stabileste reguli si respecta-le! Daca ii impui nazdravanului tau niste reguli nu inseamna ca nu il iubesti si nicidecum ca el nu este sau nu va fi fericit, ci regulile inseamna pur si simplu educatie si protectie. Fara reguli si autoritatea parintilor, copilul se simte singur si abandonat, simte ca nimanui nu ii pasa de el. S-a demonstrat ca micutii carora parintii le-au stabilit niste limite in comportament sunt mult mai multumiti.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri