Jung spunea ca jucariile copiilor trebuie sa aiba o latura deschisa imaginatiei. Copiii nu au nevoie de o realitate bruta, de o reprezentare exacta a elefantului sau printesei ,ei au nevoie sa intregeasca imaginea astfel incat elefantul sau printesa sa corespunda propriei realitati .
Lasati copiii mai mult in parc si mai putin la aparatura complicata si nichelata din living,mai lasati-i sa-si mai juleasca genunchii,sa –si imagineze balene din norii de pe cer, sa deseneze cu un bat in nisip, sa faca castele, sa se bucure de vantul ce suiera printre ramurile copacilor;si de cercurile desenate in apa de o pietricica; personalizati-le fiecare fir de iarba,spuneti-le ca Parcul e si el obosit seara, ca nu primeste copii decat daca e soare afara, ca Jucariile din magazin au si ele mamicile lor si in loc sa se duca la gradinita,stau pe raft sa le poata admira copiii, asta e “serviciul” lor, sau ca Soarele – care dupa ce are grija cat e ziua de lunga sa lumineze toate cotloanele lumii, seara se duce fericit dar obosit, sa se culce si el, cat e de Soare si de Mare !

Amintiti-va, dragi parinti, cum era Luna in copilaria voastra –

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

La iazul de platina
Cumpana se clatina
Si cred ca-i un mestesug
Luna prinsa de belciug (T Arghezi)

Daruiti-le cel mai nepretuit si sanatos vis real: copilaria!

Nu spune nimeni sa ne intoarcem la papusile din carpa si la mingile textile, dar sa lasam frau liber imaginatiei celor mici – e foarte la indemana,e relaxant si sanatos, chiar si pentru adulti.
Hai, incercati!

Autor: Loredana Tudorache
Institut: studenta psihologie

Sursa: Psiholife


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri