Feng Shui este o tehnica de amenajare a spatiului in care traim, veche de peste 4000 de ani. Urmand principiile acestei tehnici vom putea crea un mediu armonios pentru locuire, fiind in echilibru cu energia pamantului sau chi.

Feng Shui este o tehnica de amenajare a spatiului in care traim, veche de peste 4000 de ani. Urmand principiile acestei tehnici vom putea crea un mediu armonios pentru locuire, fiind in echilibru cu energia pamantului sau “chi”.

Pricipiile Feng Shui pot fi aplicate si asupra camerei copilului. Atunci cand decoram aceasta camera trebuie sa urmarim anumite principii, cu scopul de a crea un spatiu confortabil si armonios pentru copil.

Un aspect foarte important este cum alegem culorile, nu doar pentru peretii camerei ci si pentru elementele decorative. In conformitate cu principiile Feng Shui, camera copilului trebuie sa fie in culorile pamantului, precum galben cald, portocaliu deschis, sau teracote. Aceste culori creaaza un ambient in care copilul se simte in siguranta. Culori reci, precum albastru sau gri, nu ar trebui sa fie niciodata predominante intr-o camera pentru copii, deoarece ele transmit sentimente de nesiguranta. Pe langa acest aspect, culorile peretilor si mobilierului trebuie sa fie in echilibru. Este important de precizat si faptul ca culorile stridente nu sunt recomandate pentru astfel de spatii.

In situatia in care copilul este foarte activ, ar trebui sa alegeti culori relaxante, precum bejul sau portocaliul deschis, iar atunci cand acesta este tacut, ar trebui sa recurgeti la portocaliu si galben cald, culori ce vor fi in echilibru cu personalitatea sa.

Precum in toate dormitoarele, pozitia patului este foarte importanta. Ar fi ideal daca patul ar fi marginit intr-o parte de un perete si ar fi intr-o pozitie prin care copilul sa vada usa, dar sa nu fie asezat in linie cu aceasta. Nu trebuie sa asezam patul langa fereastra, si trebuie sa avem grija in ceea ce priveste oglinzile, deoarece prezenta acestora il vor face sa doarma mai greu. Copilul nu ar trebui sa vada trepte din pat deoarece acestea ii “fura” din energie.

Pozitia in care doarme copilul poate influenta felul in care se trezeste si cat de adanc doarme. In situatia in care copilul are probleme cu trezitul, patul trebuie amplasat intr-o pozitie care-i permite sa doarma cu capul catre est sau sud. Pe de alta parte, daca are somnul nelinistit, trebuie sa doarma cu capul catre nord sau vest.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri