5 / 9

Atunci cand copilul este ciupit de o insecta

Primavara, cand copacii incep sa infloreasca, isi fac aparitia pe terenul de joaca si albinele, tantarii, paienjenii etc. Desi nu e motiv de alarmare, o muscatura de insecta poate produce disconfort, durere dar si complicatii.


Prim ajutor cand copilul este muscat de o albina sau de un paianjen


Daca un copil este muscat de o albina, o viespe sau un paianjen, primul lucru care trebuie facut este ca zona respectiva sa fie spalata cu apa si sapun.


Daca este o muscatura de albina, se incearca scoaterea imediata a acului. Apoi se aplica o compresa cu apa rece sau cu gheata si se administreaza ibuprofen pentru durere. De asemenea, la sfatul medicului se administreaza si pastile contra alergiilor.
In cazul in care copilul a fost muscat de limba, trebuie dus de urgenta la spital pentru ca, din cauza inflamarii mucoaselor, caile respiratorii pot fi obstructionate. Daca a fost muscat de paianjen, se aplica o crema cu antibiotic pe intepatura pentru a preveni infectiile.


Se solicita ajutor medical de urgenta in cazul in care copilul prezinta umflaturi la nivelul fetei (buze, limba etc.), daca are stare de ameteala, lesin sau greata (copilul poate avea soc anafilactic).
 

 

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri