7 / 9

Atunci cand copilul se electrocuteaza

Multi parinti se tem de ceea ce s-ar putea intampla daca unul din copii si-ar juca baga degetele in priza si s-ar curenta. In general, aproximativ o treime din oamenii care ajung la urgente din cauza unui soc electric sunt copii care au introdus in priza obiecte metalice sau degetele.


Prim ajutor in caz de electrocutare


In cele mai fericite cazuri, copilul se poate alege cu cateva arsuri pe degete sau pe maini. In acest caz, se poate pune apa rece pe zonele rosii, dar nu gheata caci poate leza si mai tare pielea. Daca zona prezinta basici, poate fi nevoie ca respectivul copil sa fie dus la medic pentru a primi tratament de specialitate, adecvat.

In cazul in care copilul are un comportament diferit (nu raspunde la stimuli, nu mai este la fel de activ etc. ), trebuie consultat de urgenta un medic.


In cel mai rau caz, atunci cand copilul s-a electrocutat si este intins la pamant, el nu trebuie atins. Socul electric poate afecta si persoana care intra in contat cu copilul. Este recomandata indepartarea sursei de curent sau intreruperea contactului (cu ajutorul unui cotor de matura sau cu un prosop uscat) si sunarea de urgenta la ambulanta.

 Sursa foto: sxc.hu

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri