Diana TUDOSE, Psiholog Salvati Copiii Romania, ne vorbeste despre modalitatile de trasare a limitelor si stabilire a regulilor.

Diana TUDOSE, Psiholog Salvai Copiii România, ne vorbeste despre modalitatile de trasare a limitelor si stabilire a regulilor.

Limitele îi direcioneaz pe copii i îi ajut s ating obiectivele pe care prinii le-au propus pentru dezvoltarea lor. Prinii îi doresc copii care s evolueze i s se transforme în aduli disciplinai, responsabili i ateni; copii au nevoie îns de ocazii în care s fac anumite alegeri i s se confrunte cu anumite limite. Pentru a putea stabili limite, prinilor trebuie s le fie foarte clar ce ateapt de la copii lor i care dintre comportamentele acestora sunt acceptabile. Stabilirea limitelor funcioneaz cel mai bine în contextul unei bune relaii printe – copil.

Dac relaia dintre printe i copil este una pozitiv, cresc ansele ca acesta s accepte valorile i convingerile propuse de adult i s înteleag motivele pentru care i se limiteaz comportamentul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aluziva, noi detalii despre scandalul cu Zanni. A depus plângere împotriva lui: „Sunt la limită psihic” Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Este mai dificil s influenm un copil în permanen criticat, corectat i admonestat. În aceste condiii, copilul nu va dori s coopereze cu printele în rezolvarea problemelor, ba mai mult, în timp, va alege s i se opun.

Mai jos sunt prezentate câteva sugestii pentru trasarea limitelor.

„Regulile casei”
Un bun început pentru a stabili limite este setul de „reguli ale casei”; un copil obinuit cu regulile casei va manifesta frecvent i relativ uor comportamente care s satisfac i asteptrile celui mai exigent printe.

O regul bun precizeaz cu claritate comportamentul ateptat.
Ar fi util s scriei regulile i s le afiai într-un loc accesibil fiecrui membru al familiei (de ex. ua frigiderului).

Regulile casei sunt utile din dou puncte de vedere.

Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cele mai încurajatoare citate despre succes

În primul rând, ele exprim ateptrile pe care le avei în ceea ce privete anumite comportamente specifice ale copilului.

De pild, dac copilul tu obinuiete s întârzie mult dup programul de coal poi s emii o regul conform creia „Fiecare dintre copii va veni zilnic direct acas dupa orele de coal!”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri