Copiii sociabili sunt cei care se descurca cel mai bine la scoala si in grupul de prieteni. Ei se integreaza cel mai usor n colectiv, sunt placuti de cadrele didactice, de colegi si prieteni. Copiii cu abilitati sociale bine dezvoltate se gasesc n mod natural n centrul atentiei pentru ca sunt placuti si admirati de ceilalti. Parerile lor sunt pretuite si ascultate, fara ca ei sa solicite n vreun fel acest lucru. Ei se simt astfel pretuiti si admirati de ceilalti, importanti n mica lor societate si au siguranta si ncredere n sine, fapt care se transfera si la nivelul performanetelor scolare.

Copiii sociabili sunt cei care se descurca cel mai bine la scoala si in grupul de prieteni. Ei se integreaza cel mai usor în colectiv, sunt placuti de cadrele didactice, de colegi si prieteni. Copiii cu abilitati sociale bine dezvoltate se gasesc în mod natural în centrul atentiei pentru ca sunt placuti si admirati de ceilalti. Parerile lor sunt pretuite si ascultate, fara ca ei sa solicite în vreun fel acest lucru. Ei se simt astfel pretuiti si admirati de ceilalti, importanti în mica lor societate si au siguranta si încredere în sine, fapt care se transfera si la nivelul performanetelor scolare.

Copiii rasfatati de parinti cred ca si restul lumii e datoare sa le dea mereu satisfactie. Acestia vor sa-si impuna mereu punctul de vedere in fata celorlalti copii, uneori chiar prin lovire, santaj, limbaj agresiv. Ei devin nesuferiti, temuti si vor fi evitati de ceilalti.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Nici copiii care in familiile lor sunt agresati, timorati sau neglijati, care nu au niciodata nimic de spus pentru ca opiniile lor nu sunt nici solicitate, nici luate niciodata in consideratie, nu stiu sa se poarte cu ceilalti copii. Fie se autoizoleaza, fie devin agresivi, fie, in nevoia lor de a primi atentie, fac tot felul de clovnerii care le dau un aer ridicol in ochii celorlalti.

Copiii cu abilitati sociale reduse nu au prieteni, nu sunt populari, nu se simt bine intre ceilalti, nu sunt agreati, acceptati de societatea celorlalti copii de la scoala sau de la bloc. In plus, exista riscul sa dezvolte comportamente problematice la scoala: nu respecta solicitarile cadrelor didactice, nu-si fac temele, produc dezordine, perturba orele, au tot felul de abateri disciplinare.

Parintii pot si au datoria de a dezvolta abilitatile sociale ale copiilor lor, dar acest lucru este imposibil de realizat atunci cand nu îsi fac timp sa stea de vorba cu ei, sa îi asculte, sa stea împreuna.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Ce sa faci pentru a dezvolta abilitatile sociale ale copilului tau?
• Petrece 20 de minute pe zi în compania copilului tau facand ceva ce îi place împreuna. Înceaca sa mentii un tonus bun si o atitudine pozitiva.
• În tot acest timp, încearca sa nu dai ordine, sa nu adresezi întrebari iscoditoare si sa nu dai indicatii. Scopul este de a petrece timp împreuna de o maniera placuta pentru amandoi.
• Puncteaza toate aspectele pozitive din comportamentul si atitudinea copilului în acest timp. Evita sa-l critici, chiar pe merit.
• Asculta-l atent pe copil si lasa-l pe el sa vorbeasca mai mult.

Dezvoltarea abilitatilor sociale este un predictor foarte bun pentru reusita copilului la scoala, dar si in viata.

Irina Petrea
Psihopedagog, Organizatia Salvati Copiii

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri