Copiii sunt vulnerabili in fata racelilor si a infectiilor in general, fiind sensibili la mediu si neavand inca un sistem imunitar matur, bine dezvoltat. Mecanismele lor de aparare sunt inca in formare, astfel ca pana la adolescenta copiii se pot imbolnavi usor.

Copiii sunt vulnerabili in fata racelilor si a infectiilor in general, fiind sensibili la mediu si neavand inca un sistem imunitar matur, bine dezvoltat. Mecanismele lor de aparare sunt inca in formare, astfel ca pana la adolescenta copiii se pot imbolnavi usor.

Termenul de “raceala” este unul general, exprimand in mod generic existenta unei infectii. In ceea ce priveste patologiile pulmonare, “racelile” sunt de mai multe tipuri: bacteriene – cele mai frecvente, virale – rare, dar deosebit de grave, rar un copil rezista unei astfel de viroze, adesea gripele culminand cu moartea, sau infectiile parazitare care pot afecta si plamanii, asa cum se intampla in cazul limbricului, un viermisor parazitar care in dezvoltarea sa in organismul uman trece si prin plamani, manifestandu-se ca o pneumonie migratorie (la prima radiografie leziunea e intr-un loc, ca la a doua radiografie de control leziunea sa aiba alta localizare, “migrare” care adesea ridica dificultati medicilor in diagnosticare).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC

Care este simptomatologia unei raceli?

Simptomatologia difera in functie de gravitatea infectiei, de localizarea acesteia, daca se afla la nivelul tractului respirator superior sau a afectat deja plamanii ori laringele (copilul vorbeste ragusit sau chiar nu poate deloc sa scoata sunete), deasemenea simptomele difera si in functie de agentul etiologic, cele virale evoluand mai rapid decat cele bacteriene spre exemplu.

In tot cazul, simptomele in general sunt reprezentate de febra, deshidratarea pielii si transpiratii profuze la copilul mic, insotite de inrosirea fetei si chiar tuse sau voma, copilul mic fiind astenic, nu mai are pofta de mancare ca de obicei, nici chef de joaca si vrea sa doarma mai mult. Este greu de diagnosticat un copil mic pentru ca el nu vorbeste si nu poate spune ce simte, iar febra este un simptom general pentru orice tip de infectie, nu doar respiratorie, de aceea trebuie sa consultati medicul specialist, pediatru, ori de cate ori micutul are febra sau se prezinta astenic, fara pofta de mancare, chef de joaca si cu somn prelungit.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Copilul mare poate relata in afara simptomelor descrise la copilul mic frisonul (starea de frig), dureri de cap, dureri in gat. Poate sa apara deasemenea atat la copilul mic cat si la cel mare curgerea nasului sau chiar epistaxis (sangerare nazala) care se produce ca detensionare a mucoasei nazale, decongestionarea acesteia prin sangerare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri