10 Martie 2010 publicat în Copil 17 share-uri

Cititul dezvolta multe calitati, fiind un pas esential in dezvoltarea copilului. Adesea parintii se confrunta cu problema refuzului fata de citit din partea copiilor fiindca micutii inca nu reusesc sa-si controleze energia, dorind cat mai multa miscare si fiind atrasi mai putin de dinamica intelectuala.

Cititul dezvolta multe calitati, fiind un pas esential in dezvoltarea copilului. Adesea parintii se confrunta cu problema refuzului fata de citit din partea copiilor fiindca micutii inca nu reusesc sa-si controleze energia, dorind cat mai multa miscare si fiind atrasi mai putin de “dinamica” intelectuala.


Care sunt beneficiile cititului?

Citind, copiii capata mai multe calitati, printre care:
- Isi imbunatatesc considerabil vocabularul si capacitatea de comunicre si exprimare;
- Invata sa empatizeze;
- Isi dezvolta imaginatia incercand sa isi vizualizeze ce citesc;
- Invata sa articuleze cuvintele daca citesc cu voce tare;
- Pot gasi solutii deja pentru viitoare situatii caci le citesc in carti;
- Isi dezvolta cultura si pot recunoaste stiluri de comunicare etc.

Concluzionand, cititul aduce numai beneficii dezvoltarii copilului, dar si adultului. Insa in zilele noastre copiii obisnuiesc sa stea mai mult in fata televizorului si calculatorului, uitand de frumosul obicei de a citi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cum sa il convingi sa citeasca cu placere?

Iti propunem cateva sfaturi eficiente pentru a-l convinge ca este placut sa citesti:

- Citeste-i cu vocce tare un subiect foarte interesant pentru varsta lui intr-un loc foarte frumos. De exemplu mergeti duminica in parc si printre activitatile de acolo lasati loc si pentru jumatate de ora de citit.

- Faceti mici competitii. De exemplu raspunsul la anumite intrebari trebuie gasit si evident ca este scris undeva. In felul acesta il determinati sa caute si sa citesca. Nu ii raspundeti la intrebari despre mitologie de exemplu, ci sugerati-i cartile pe care trbuie sa ;e citeasca pentru a afla raspunsurile.

- Amenajeaza-i un “colt de lectura” foarte confortabil, in care sa poata citi inclusiv seara. Trebuie sa fie un loc placut, care sa ii permita sa tina aproape o cana cu ceai, un decor relaxant si o pozitie deloc obositoare, cu perne, puf etc. Atentie insa la pozitie, nu trebuie sa aiba geamul in fata, nici televizorul sau calculatorul, toate acestea trebuie cumva “ascunse” de privirile copilului atunci cand citeste.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile
- Puteti incepe cu carti ilustrare. Ilustratiile atrag foarte mult copiii. Lasati imprastiate prin casa astfel de carti precum si reviste pentru copii, vor fi curiosi sa le descida si sa citeasca macar un subiect.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri