Cand vine vorba de picioarele si de incaltamintea copiilor, o multime de intrebari ies la iveala. Daca o haina de marime nepotrivita nu presupune riscul de a impiedica dezvoltarea copilului, in cazul pantofilor situatia este diferita. Pentru a permite oaselor si muschilor sa se dezvolte corect, picioarele trebuie sa fie libere si fara restrictii.

Cand vine vorba de picioarele si de incaltamintea copiilor, o multime de intrebari ies la iveala. Daca o haina de marime nepotrivita nu presupune riscul de a impiedica dezvoltarea copilului, in cazul pantofilor situatia este diferita. Pentru a permite oaselor si muschilor sa se dezvolte corect, picioarele trebuie sa fie libere si fara restrictii.

Piciorul este format din 26 de oase, de dimensiuni si structuri diferite, 31 de articulatii si 20 de muschi proprii. La nastere, copilul are doar 22 din cele 26 de oase de la picioare, iar restul se dezvolta pe parcursul copilariei. Scheletul unui copil este format nu numai din oase, ci si din cartilaje care sunt mult mai flexibile. Pe masura cresterii organismului acestea capata o consistenta osoasa, proces numit osificare. Acest proces al dezvoltarii masei osoase se incheie in general la 16-18 ani. Primii ani de viata sunt cei mai importanti intrucat picioarele, continand cartilaje moi, sunt mai susceptibile malformatiilor”, a declarat Ana-Maria Vrabie, medic pediatru la spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

ECCO este unul dintre cei mai importanti producatori de incaltaminte la nivel mondial. Compania realizeaza, periodic, diferite studii, cu ajutorul carora isi perfectioneaza tehnologia pe care o foloseste pentru crearea pantofilor perfecti pentru orice tip de picior.

Dupa o experienta capatata in aproape 50 de ani in domeniu, specialistii ECCO au observat ca marea provocare se afla in sectorul incaltamintei pentru copii. Pantofii trebuie sa fie alesi in functie de varste, pentru ca piciorul copiilor se afla intr-o continua dezvoltare pana la varsta de 18 ani.

In pantofii, cizmele si sandalele ECCO este asigurata libertatea necesara miscarii piciorului. Acest lucru este posibil datorita materialelor folosite pentru fabricarea incaltamintei, forma calapoadelor si, nu in ultimul rand, datorita studiului permanent al anatomiei piciorului copilului.

Constructia pantofilor trebuie sa varieze in functie de diferentele substantiale dintre piciorul bebelusului, al copilului si al adolescentului.

Criteriile care trebuie sa primeze in alegerea incaltamintei pentru copil sunt confortul si siguranta.
Copiilor mici li se recomanda incaltaminte cu talpa moale si flexibila care sa se poata indoi si misca o data cu piciorul . Aceasta recomandare se bazeaza si pe studiile care sugereaza ca bolta longitudinala a piciorului se dezvolta cel mai bine in societatile in care nu se poarta pantofi.


Incaltamintea trebuie sa fie suficient de larga incat sa permita cresterea piciorului. Partea din fata a pantofului trebuie sa fie rotunda astfel incat degetele sa stea lejer permitand miscarea acestora.


Incaltamintea ar trebui sa fie confectionata din piele naturala sau fibre naturale atat in interior cat si in exterior. Talpa trebuie sa fie rezistenta si fabricata dintr-un material care sa previna alunecarea”
, a mai declarat Ana-Maria Vrabie.

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri