Copiii sunt foarte dinamici, au dorinte care uneori pentru un adult nu au niciun sens, se infuriaza din orice fleac si cred in lucruri care nu exista. Este greu sa empatizezi cu un copil si sa incerci sa-i stapanesti furia atunci cand este enervat, insa cea mai buna slutie pentru a rezolva situatia este ca tocmai parintele sa isi pastreze calmul si sa ii ofere o explicatie completa si pe intelesul copilului cu privire la motivele pentru care atitudinea micutului nu este considerata ca fiind una pozitiva si constructiva.

Nu il pedepsi aspru

Copilul se simte vinovat cand isi dezamageste parintii si crede ca nu mai este iubit, chiar daca nu arata aceste ganduri. De aceea chiar daca a comis o greseala, parintele trebuie sa se arate intelegator si iubitor si sa ii explice clar copilului, pe intelesul lui, ce asteptari avea de la el si de ce considera ca acele asteptari sunt bune. Vorbeste-i despre respectul de sine, care inseamna cultivarea igienei, a comportamentului, invatatura dar si curatenia in camera si imaginea publica sau ajutorul oferit celorlalti.

Invata-l tehnici de calmare

Daca micutul vine furios ca fratele nu i-a dat si lui jucaria, invata-l sa se calmeze si ajuta-i pe amandoi sa rezolve intr-o maniera nobila conflictul, astfel incat ambele parti sa fie multumite. Nu vor invata de prima data ce au de facut, fiindca remedierea conflictelor cere multa practica si invatarea pe cont propriu a unor metode de relationare, insa perseverand rezultatelor vor aparea. Copilul trebuie sa invete sa-si tempereze tonul, dar si manierele. Aminteste-i de fiecare data cand nu o face.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Nu schimba des metoda educativa pe care ai ales-o si stabileste-ti clar telul, mai exact ce anume din comportamentul copilului tau iti doresti sa corectezi, pentru a-ti focaliza atentia in acel sens.

Educatia copilului se cladeste pas cu pas, iar pe tot acest parcurs trebuie sa ai in vedere sa il tratezi mereu cu blandete si sa ii pastrezi increderea in tine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri