Loviturile si cazaturile sunt frecvente in timpul copilariei, in special la micutii activi care se joaca si au activitati fizice, ci nu isi pierd vremea doar in fata televizorului sau a calculatorului. De altfel, cine nu a cazut macar o data in copilarie?

Care sunt simptomele unor afectari cerebrale:
- In general hematoamele se pot evidentia simptomatic de la ore pana la saptamani dupa accident, fiind reprezentate de dureri de cap, vedere “cu stelute”, amortirea unui membru, perioade de ameteala, chiar modificari ale simetriei pupilelor, repetarea pierderii starii de constienta, modificari ale rspiratiei si asa mai departe;
- In cazul fracturilor de baza de craniu sangerarea la nivelul orificiilor de la nivelul capului admite aceste cauze traumatice – sangerari la nivelul urechilor, nasului etc.
- Mers embrios – ca de om beat – mai ales cand loviturile au avut loc in zona posterioara a cutiei craniene;
- Grata, varsaturi, chiar varsaturi in jet, neprecedate de stari de greata (acestea din urma sunt semne clare ale afectarii sistemului nervos central) etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Indiferent de evidentierea simptomatologiei, atunci cand aflati ca micutul s-a lovit la cap este obligatoriu sa mergeti la medic pentru a efectua un control de certitudine.

Desigur, toate aspectele de mai sus sunt perfect valabile si in cazul adultilor, simptomele si atitudinea de prezentare la medic fiind identice.

Important: daca ati asistat la cazatura copilului, iar acesta a ramas in stare de inconstienta, este total interzis sa il ridicati sau sa ii modificati in vreun fel pozitia corpului si mai ales a capului! Este posibil ca in cazul cazaturilor de acest gen sa se produca o fractura cervicala si modificarea pozitiei poate fi fatala! Doar medicii de specialitate si cei din medicina de urgenta stiu sa acorde un prim ajutor si sa ridice accidentatul in astfel de situatii.

Un articol de Iulia DIBU


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri