Banii reprezinta o problema, chiar si atunci cand vorbim despre copii. Si aceasta pentru ca parintii nu ii pot supraveghea in permanenta, poate ca pachetul dat de acasa este insuficient necesitatilor copilului si asa mai departe. Astfel apar intrebari care necesita un raspuns adecvat: cum educam copilul in raport cu banii, i se dau sau nu bani de buzunar, daca da cati incepand de la ce varsta, cu ce scop i se dau copilului banii etc.

Banii reprezinta o problema, chiar si atunci cand vorbim despre copii. Si aceasta pentru ca parintii nu ii pot supraveghea in permanenta, poate ca pachetul dat de acasa este insuficient necesitatilor copilului si asa mai departe. Astfel apar intrebari care necesita un raspuns adecvat: cum educam copilul in raport cu banii, i se dau sau nu bani de buzunar, daca da – cati, incepand de la ce varsta, cu ce scop i se dau copilului banii etc.

Poate ca la cativa anisori copilul nu are nevoie de bani, insa in adolescenta cu siguranta va simti nevoia sa iasa cu alti prieteni si poate sa cheltuie bani pe diverse lucruri, ca mancare, haine sau... distractii. Unii parinti folosesc banii chiar pentru recomapense sau pedepse.

Ce rol au banii in dezvoltarea copilului?

Acestia pot avea rol pozitiv sau negativ, in functie de cum este abordata problema. Daca este alintat atunci probabil nu va intelege diferenta intre valoarea lucrurilor si pretul lor. Dar exista cativa pasi prin care copilul poate fi “informat” in ceea ce priveste acest domeniu al banilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Uneori, copii sunt certati ca au cheltuit prea mult sau au cumparat un obicect care nu le era tocmai util. Insa oare vina chiar la ei este? Nu cumva vina apartine parintilor?

Un pas simplu si foarte important pentru a invata copilul valoraea banilor, cum sa-i gestioneze si mai ales cum sa aleaga acele obiecte sau bunuri care ii sunt cu adevarat necesare consta in a-l lua cu voi la cumparaturi. Unii parinti evita sa faca acest gest gandind ca poate micutul va plange dupa un obiect sau ii va incurca si nu se vor putea concentra la cumparaturi sau din orice alt motiv.

Este cosntructiv sa mergeti cu copilul la cumparaturi inca de cand este mic. Initial, pentru a nu fi asaltat de foarte multe atractii, puteti merge cu el intr-un magazin alimentar. Aici nu sunt jucariii, ci doar dulciuri unde va trebui sa il potoliti. Mai tarziu mergeti cu copilul in magazine mai mari, cereti-i parerea cu privire la achizitionarea unor produse pentru uzul sau personal, in felul acesta il veti invata sa acorde mai multa atentie si igienei: periuta de dinti preferata, sapunul favorit, alegerea hainutelor care ii plac si lui si asa mai departe.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri