Exista multe vorbe ce se invart in jurul comportamentului celor care sunt singuri la parinti si acestea vizeaza in special egocentrismul si egoismul celor care nu au avut frati.

Sunt copiii singuri la parinti diferiti de cei care au frati?

Asemenea raspunsuri sunt greu de dat, spre exemplu un copil singur la parinti seamana comportamental poate cu un copil care a fost primul nascut intr-o familie, dar fratele sau a venit pe lume la o diferenta mare de ani, de exemplu de 9 ani. Am dat un pur exemplu.

Copiii singuri la parinti pot fi la fel de sociabili ca si cei care au frati daca parintii au grija sa le ofere un mediu cald in care sa interactioneze atat cu ei, ca parinti, cat si cu copii de varsta lor. Lasandu-i sa nu se joace singuri copiii unici la parinti vor invata ce este concurenta, rivalitatea, ce inseamna drepturi egale, ce inseamna sa imparti sau sa oferi, sa lase si un alt copil sa se joace cu jucaria lor, sa inteleaga ce inseamna a fi suparat pe cineva sau a-si dezamagi colegul de joaca.

De aceea se considera ca gradinita poate juca un rol foarte important in viata copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Atasamentul copiilor singuri la parinti

Studii de specialitata arata ca in aceasta privinta copiii singuri la parinti sunt usor diferiti de cei care au crescut alaturi de unul sau mai multi frati. Aceasta pentru ca stiu ca lor li se cuvine totul de la parintii lor. Inexistenta unei rivalitati care cosntituie o etapa de dezvoltare in viata unui copil lipseste pentru cei care sunt singuri la parinti. Atasamentul fata de parinti al acestor copii este mai mare. De aceea se considera ca cei care nu au avut frati sunt usor mai egocentrici decat copii care au crescut cu frati.

De asemenea copiii singuri la parinti dezvolta de timpuriu o stima de sine crescuta, iar studiile arata ca acesti copii ocupa adesea la maturitate posturi de lider, intr-un procent mai mare decat copiii care au crescut cu frati.

In ceea ce priveste relatiile interpersonale, studii au relevat de asemenea existenta unor diferente, astfel ca cei singuri la parinti au mai putini prieteni si nu sunt la fel de soaciabili sau cooperanti, nici la fel de empatici.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Inteligenta copiilor singuri la parinti

In ceea ce priveste inteligenta, copiii singuri la parinti nu difera de cei care au frati, insa in privinta inteligentei emotionale se pare ca diferentele sunt mari si in favoarea celor care au crescut cu frati. De asemenea rata casatoriilor este mai mare in randul celor care au frati fata de cei care au crescut singuri la parinti, studiile aratand ca empatizarea celor din urma este mai slaba.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri