Odata cu adolescenta corpul fetitei tale sufera numeroase modificari si chiar o privesti uimita cum se transforma dintr-o fetita intr-o femeie. Trebuie sa fii insa atenta la Pubertatea Precoce.

In ceea ce priveste cresterea sanilor, debutul dezvoltarii glandei mamare ar trebui sa fie intre 10 si 15 ani.

Un san mai mare

Initial unul din sani va incepe sa se dezvolte, aratand mai intai ca o nuca si apoi marindu-se, urmand sa creasca ulterior si celalalt. Rar se intampla ca dezvoltarea sanilor sa inceapa simultan, in general exista un mic decalaj intre sani. Daca unul din sani ramane insa mai mic pe toata dezvoltarea pubertara si dupa 18 ani raportul ramane acelasi, atunci este cazul sa consultati un medic. Inegalitatea sanilor nu trebuie sa fie vizibila cu ochiul liber. Este drept ca nu exista sani perfecti egali sau simetrie absoluta intre partea stanga si cea drapta a corpului, dar orice asimetri evidenta trebuie marturisita medicului.

Nedezvoltarea sanilor

Daca fetitei tale nu i s-au dezvoltat inca sanii desi celelalte fete de varsta ei au trecut de aceasta etapa nu trebuie sa te alarmezi neaparat, cresterea sanilor depinde de fiecare fata in parte, de costitutia si modul ei de viata. De exemplu o fetita mai sportiva poate avea sanii mai mici sau dezvoltarea acestora sa inceapa mai tarziu. Daca insa sanisorii fetei nu s-au dezvoltat pana la varsta de 15 ani este cazul ca mergi cu ea la doctor. Daca sufera de o asemenea distrofie atunci chirurgia estetica isi face simtita utilitatea, mai ales daca fetitei nu i-a crescut suficient sau deloc un san.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Sanii mici

In ciuda “preferintelor” in materie de frumusete pentru sanii mari, sa stiti ca sanii mici au mult mai multe avantaje si chiar erau apreciati in alte vremuri. Daca fetita ta isi dorea sani mai mari, explica-i inconvenientele acestora:
- Obligativitatea de a purta sutien fiindca se “lasa” mai repede;
- Durerile de spate datorita greutatii sanilor;
- Limitarea la miscare;
- Scaderea sensibilitatii acestora, inclusiv cea sexuala, caci cu cat este mai multa grasime in san cu atat sensibilitatea acestuia scade;
- Frecventele iritatii sau chiar infectii la pliul de sub san;
- Nevoia de a cauta haine sau lenjerie intima adecvate etc.
Chirurgia estetica de marire a sanilor nu este o solutie si nu se practica la varsta adolescentei, abia dupa 20 de ani se poate face o astfel de interventie, dar fata trebuie sa tina cont de riscurile la care se expune: riscurile de nereusita a operatiei, riscurile anesteziei, infectieiilor, aspectul nenatural etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri