Copiii sunt sensibili atunci cand trebuie sa faca baita, sa li se curete urechile sau sa li se taie unghiile pentru ca simt anumite disconforturi care ii determina sa se fereasca de unele necesitati ale igienei personale. De aceea parintele trebuie sa invete cum sa abordeze copilul si cum sa il convinga sa aplice si singurel unele norme ale igienei personale.


Spalatul pe dinti

Pentru copil spalatul pe dinti poate fi usor dureros pentru gingii si chiar ii poate produce regurgitari daca periuta ajunge in zona gatului, fapt ce ii provoaca micutului un disconfort si il sperie. De aceea el trebuie intai sa inteleaga necesitatea spalarii dintisorilor si de asemenea modalitatea in care acestia trebuie spalati.

Pediatrii recomanda sa ajutati copilul cu ajutorul papusilor. Sunt acele papusi care imita bebelusii cu cativa dintisori. Primul care se spala pe dinti este bebelusul caruia chiar ii place sa ii fie periata dantura si apoi are si un aspect mult mai curat. La fel va face apoi si copilasul, ajutat si instruit de parinte.

Dragostea pentru baita

Inca de cand este bebelus copilul poate incepe sa indrageasca baita. Insa cand creste mai mare s-ar putea sa-l deranjeze unele aspecte ale facutului baita, cum ar fi samponarea sau temperatura apei care poate nu-i tocmai potrivita pentru el de fiecare data cand intra in baie. De aceea copilul trebuie stimulat sa ii placa baita, astfel va puteti juca cu spuma, invatandu-l cum sa o faca, ii puteti cumpara jucarii pentru baie (ratusti, vaporase etc.), il veti clati atent dupa samponare astfel incat sa nu se inece cu apa sau sa il deranjeze samponul ajuns in ochi (de aceea se recomanda samponul pentru copii, caci nu ii ustura ochii), iar cand iese din baie trebuie sa ii asigurati o temperatura in mediu suficienta cat sa nu ii fie frig. Ii puteti face si un masaj dupa baita (foarte indicat de catre pediatri, ajutandu-l inclusiv in plan psihologic), astfel va fi si mai placuta experienta si va dormi mai bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Curatatrea urechilor

Pediatrii recomanda ca urechiusele copiilor sa fie curatate tot in timpul baii, cu ajutorul betisoarelor pentru urechi. Atentie insa, aceste betisoare nu trebuie niciodata introduse in urechea copilului, ele sunt concepute pentru a se curata partea externa a urechii, pavilionul.

Spalarea mainilor inainte de fiecare masa

Nu intotdeauna puteti fi langa copii atunci cand mananca. De aceea trebuie sa le explicati pe intelesul lor ca exista microbi, un fel de mici monstri care nu se vad cu ochiul liber si care pot fi prezenti pe orice suprafata si ii pot ataca lent, dar sigur, imbolnavindu-i. Nu trebuie sa ii speriati, ci doar sa le spuneti ca pot preveni atacul acestora daca se spala pe manaute inainte de a manca. Copilul nu va respecta intotdeauna regulile, ceea ce il va ajuta si sa se imunizeze, insa macar atunci cand vine de afara sau se afla in alte medii (cum este gradinita) trebuie sa se spele pe maini pentru a evita unele boli care circula intre copii (ca de exmeplu hepatita A).

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri