Copiii nu au inca sistemul imunitar bine dezvoltat si maturat si nici nu au luat contact cu suficiente microorganisme pentru a se imuniza si pentru a avea o rezistenta mai mare in fata agentilor patogeni obisnuiti. De asemenea mecanismele de adaptare ale micutilor sunt inca in curs de dezvoltare, ceea ce ii face vulnerabili la schimbarile din mediul inconjurator. Asadar atunci cand schimbarile de vreme sunt bruste sau frigul ori umiditatea sunt crescute, copiii se poat imbolnavi usor.

Cele mai frecvente imbolnaviri ale copiilor sunt reprezentate de raceli. In mod normal, un copil raceste de mai multe ori pe an, de obicei media se situeaza la 5-6 raceli pe an. Desigur, in functie de stilul de viata si de activitati copiii pot raci mai des sau mai rar. Din fericire copiii pot fi protejati intr-o anumita masura de infectiile respiratorii.

Cum protejam copiii de raceli?

Sistemul imunitar al copiilor este sustinut de mai multi factori ce tin de stilul de viata.

Imbracamintea si temperatura din camera

Parintii au tendinata de a imbraca gros copiii, crezand ca astfel ii protejeaza de temperaturile scazute. In occident insa copiii sunt crescuti la o temperatura constanta de 20-21 de grade in camera, stand in ticoui cu maneca scurta si pantalnasi scurti. Capacitatea de adaptare a copilului este mult crescuta in aceasta perioada, el invatand sa isi pastreze sanatatea la o astfel de temperatura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Joaca

Joaca este foarte importanta pentru copil, prin aceasta interactionand cu mediul inconjurator, cunoscand si totodata contactand diverse microorganisme fata de care dobandeste imunitate. Evident ca normele de igiena trebuie pastrate, copilul trebuie totusi ferit de unele boli ca TBC, parazitoze intestinale, boli infectioase grave etc. Insa fata de bolile copilariei de exemplu copilul se poate imuniza chiar pe viata si aceste boli se vindeca fara sechele daca sunt tratate corect. In alte tari sunt gradinite in care copiii sunt ingrijti in spiritul jocului, astfel se joaca in gradina cu furtunul cu apa vara, se joaca in nisip, sunt lasati sa se murdareasca, sa se joace ore in sir (pana la ora mesei) cu zapada iarna etc.

Alimentatia

Copiii au nevoie de mai multe mese pe zi si de alimente sanatoase. Nu trebuie sa le lipseasca din alimentatia zilnica lactatele, cerealele, fructele, legumele si carnea (de pui, peste, curcan, mai putin de porc). Insa mezelurile, margarina, mancarurile prajite, chips-urile si preparatele fast-food sunt ca o otrava pentru sanatatea micutilor.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Miscarea

Copiii trebuie lasati zilnic sa faca miscare, sa alerge, sa se joace cu altii copii, cu mingea sau fara, cu zapada iarna, astfel incat sa aiba suficienta activitate fizica in fiecare zi.

Imunizarea


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri