Pe timpul rece si ploios copiii sunt foarte vulnerabili in fata infectiilor respiratorii. Pentru ca sistemul lor imunitar nu este inca suficient de maturizat si puternic, ei sunt vulnerabili in fata bolilor.


Cum poti stimula imunitatea micutului?

Alimentatia
Micutul tau trebuie sa manance in fiecare zi un iaurt, doua fructe, cateva legume (o salata), putina carne. Indiferent de modul in care le prepari, trebuie sa eviti mancarurile prajite, mezelurile, margarina sau excesul de cafeina (cacao, ciocolata) ori dulciuri. Fructele si legumele sunt cei mai buni aliati ai imunitatii, insa dulciurile au efecte tocmai opuse. Ceaiurile in schimbul sucurilor din comert, cu multa lamaie, sunt o alegere foarte buna pentru intarirea imunitatii copilului.

Echinaceea
Echinaceea este o planta cunoscuta din timpuri stravechi pentru beneficiile aduse asupra sistemului respirator, crescand foarte mult imunitatea la nivelul cailor respiratorii. Astfel un ceai de echinaceea pe zi iti tine copilul departe de raceli! Aceleasi efecte benefice le are si asupra adultului, asa ca nu strica daca beti acest ceai si voi, parintii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Baile fierbinti

Cand timpul este foarte racoros atat imunitatea cat si circulatia micutului este afectata. El poate avea urechile, nasul si manutele foarte reci, mai ales daca este fetita. Baile fierbinti din fiecare seara ajuta copilul foarte mult in mentinerea imunitatii si totodata ii pastreaza o igiena foarte buna. Aburul care se evapora la suprafata apei din baita ii intareste plamanii.

Miscarea
Miscarea este foarte importanta pentru copii, atat datorita roluli esential in crestere, dezvoltare osoasa si motrica, cat si in dezvoltarea sistemului cardio-vascular si cresterea imunitatii. Miscarea zilnica, mai ales in aer liber, ajuta copilul sa se dezvolte armonios si sa isi pastreze o sanatate de fier. Lasati-l la joaca cu alti copii cateva ore in fiecare zi.

Homeopatia
Homeopatia reprezinta o ramura a medicinei alternatice foarte utila in preventie si imunitate, dar si in tratarea anumitor boli. Functioneaza pe principii ce alerteaza organsimul si ii dezvolta metodele de aparare si sustinere, astfel incat lupta mai bine impotriva bolilor sau in procesele de vindecare. Exista tratamente de imunizare homeopata care se pot administra copiilor, fara a avea contraindicatii, astfel ca puteti merge cu micutul la un consult homeopat pentru a afla mai multe detalii si pentru a avea un tratament individualizat.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri