Adolescentii se confrunta cu noutatile lumii, incearca sa o cunoasca si sa isi capete independenta, practic este momentul cand puii invata sa zboare din cuib. Insa ei sunt predispusi pericolelor lumii, stresului examenelor, dietelor drastice, stilului nesanatos de viata, distractiilor periculoase si asa mai departe. Indiferent de ceea ce se intampla in viata lor, adolescentii nu trebuie sa uite de sanatatea mintii si a trupului, de alimentatia sanatoasa, odihna si sport.

5 afectiuni la care sunt predispusi adolescentii

Acneea

Acneea este foarte suparatoare si apare la adolescenta datorita fluctuatiilor hormonale, iar daca exista si bagaj genetic care favorizeaza acneea atunci sansele ca aceasta sa apara sunt si mai mari.

Ca preventie se recomanda adolescentilor sa respecte orele de somn, sa manance zilnic legume si fructe crude si de asemenea sa bea zilnic doi llitri de lichide (apa, ceaiuri facute in casa sau sucuri naturale facute in casa).

Tulburarile gastrice

Tulburarile gastrice apar la adolescenta in primul rand din cauza variatiilor alimentare (in special diete) si stresului: examene, dragoste etc. In timpul emotiilor puternice stomacul secreta mult suc gastric, astfel creste foarte mult aciditatea.

Cosntipatia

Cererea de lichide a organismului este mare la adolescenta, dar tinerii uita adesea sa bea lichide. De asemenea incep sa iasa in oras cu prietenii si sa consume alimente grase fara a suplini dieta cu fructe si legume crude, astfel se instaleaza constipatia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare

Tulburari sexuale

Tulburarile sexuale pot sa apara atat la baietei cat si la fetite, insa sunt mult mai frecvente la fetite. La acestea sunt frecvente tulburarile menstruale, pot sa apara chisturile ovariene, iar la baiatei tulburarile sunt legate de dezvoltarea testiculelor si erectie.

Afectiunile renale

La adolescenta infectiile urinare incep sa apara din cauza alimentatie grase si saraca in legume si fructe, precum si din cauza consumului redus de lichide sanatoase si excesul de lichide nesanatoase: sucuri din comert, alcool etc. Cele mai frecvente afectiuni renale sunt reprezentate de infectiile urinare si pietrele sau nisipul la rinichi (litiaza renala).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri