Unul dintre cele mai dragalase animalute este Iepurasul! Daca ati avea acum langa dumneavoastra un iepuras, sunt convinsa ca abia v-ati putea abtine sa nu-l mangaiati.

Unul dintre cele mai dragalase animalute este Iepurasul! Daca ati avea acum langa dumneavoastra un iepuras, sunt convinsa ca abia v-ati putea abtine sa nu-l mangaiati.

Blanita foarte fina si pufoasa, somnul lui celebru cu ochii intredeschisi (pentru ca pleoapele nu ii sunt suficient de lungi sa ii acopere complet ochii), firea sa sfioasa si discreta, dar si vietza mare de reactie – toate acestea i-au determinat pe oameni ca inca din cele mai vechi timpuri sa considere Iepurasul un animalut misterios, selenic, comparandu-i forma cu imaginile care se vad pe Luna.

Legenda Iepurasului de Pasti

Cu mii de ani in urma, pe vremea cand Pamantul era plin de verdeata si paduri cu poienite, animalutele traiau in prietenie si comunicau armonios intre ele.

Intr-o primavara, intr-o poienita plina cu flori s-a instalat o pasare maiastra, facandu-si cuib in scorbura celui mai inalt copac de langa poienita. In fiecare dimineata, pasarea nemaivazuta canta triluri foarte frumoase, cum niciun animal al padurii nu mai auzise vreodata. Canta atat de frumos, incat orice animalut isi inceta activitatea, copacii isi opreau fosnetul, pana si vantul se oprea sa stranga trilurile superbe si sa le poarte apoi mai departe peste paduri si vai, spre bucuria altor meleaguri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

Animalele din padure erau foarte fericite ca misterioasa pasare poposeise in poienita lor si canta in fiecare dimineata. De mult ce o iubeau, ii duceau adesea ofrande la poalele copacului si multe, multe flori.

Intr-o dimineata, animalutele isi terminasera treaba repede ca de obicei si asteptau cu nerabdare sa auda vrajitele triluri. Insa cantecul pasarei nu se mai auzi. Speriate ca nu cumva frumoasa pasare sa ii fi parasit, animalutele se indreptara intr-o fuga spre copacul unde aceasta isi avea cuibul.

Spre uimirea lor, au gasit pasarea cazuta la poalele arborelui, ranita, sangerand, abia miscand. Gandindu-se la ce se putea intampla mai rau, animalutele au fugit spre templul Zeitei Lunii, Eostre, rugand-o, implorand-o sa salveze maiastra pasare.

Eostre le-a auzit ruga si cunoastea trilurile cu care si ea isi desfata fiecare dimineata, asadar a incercat sa salveze pasearea. Din pacate, era pre tarziu, frumoasa pasare era prea slabita, astfel ca singura varianta pe care Zeita a gasit-o a fost sa transforme pasarea intr-un Iepuras. In semn de multumire, Iepurasul a oferit ouale ramase in cuib cadou animalutelor padurii. Ouale purtau culorile curcubeului, vestind bucuria, soarele, primavara.

Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

De atunci, Iepurasul a ramas simbol al echinoctiului, venind in fiecare primavara inainte de Pasti si lasand cadourile sale in poienite printre flori si in casele oamenilor. Si pentru ca Iepurasul iubeste copiii, nu uita sa le aduca acestora, an de an, mici cadouri care sa ii bucure si sa le reaminsteasca faptul ca trebuie sa fie cuminti si sa asculte de parinti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri