In zilele noastre controlul copilului la scoala de catre parinti ar trebui sa fie obligatoriu.

Cat este de importanta scoala?

Rezultatele pe care copilul le obtine nu sunt intotdeauna relevante privind nivelul sau de pregatire. Sunt situatii in care copilul are note mari pentru ca nivelul copiilor din clasa este foarte scazut, si nu pentru ca el invata foarte bine si cat ar trebui.

Ceea ce un parintie trebuie sa stie in permanenta atat timp cat copilul sau se afla in scoala generala sau in liceu este faptul ca aceste scoli ii formeaza micutuui cultura generala. Informatiile si timpul de invatare pe care le are acum copilul nu le va putea recupera niciodata daca sunt pierdute la aceasta varsta, stim bine ca la varsta adulta prioritatile sunt cu totul altele si informarea se bazeaza intotdeauna pe canalizarea specializarii, ci nu pe cultura generala.

De asemenea creierul copilului se formeaza in mod continuu pana la adolescenta, astfel ca “exercitiul mintii” este esential pentru formarea inteligentei micutului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Cu alte cuvinte, perioada de scoala nu mai poate fi inlocuita, de aceea este atat de important sa va asigurati ca micutul chiar invata.

Cum va asigurati ca micutul invata?

Pentru a va asigura ca micutul chiar inavata (adica si intelege, nu doar memoreaza mecanic) trebuie sa:
- Il ascultati;
- Sa ii cumparati culegeri de probleme sau grile sau teste pentru fiecare materie, pe diferite nivele de dificultate si sa va asigurati ca le rezolva;
- Sa participe la cel putin o olimpiada si la cel putin un concurs de creatie pe an, concursuri la care sa obtina rezultate bune;
- Ca citeasca cel putin o carte la doua saptamani din afara planificarii de invatamant (o revista stiintifica, beletristica etc.).
- Sa ii dezvoltati placerea pentru invatare.

Ascultarea copilului

Atunci cand il ascultati este esential sa il intrebati inainte de toate ce urmeaza sa spuna si la ce crede el ca ii va folosi ceea ce a invatat. In felul acesta reusiti sa dati un scop informatiilor pe care copilul se chinuie sa le inmagazinele in loc sa se joace. Astfel cu fiecare lectie invata responsabilitatea invatarii.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Culegerile si cartile de teste

Este important sa i le cumparati copilului in ordine progresiva din punct de vedere al dificultatii. Tot important sa esa atingeti si nivelul de olimpiada, cum ar fi culegeri de Gheba pentru matematica sau Hristev la fizica, culegeri pe care copilul trebuie sa ajunga sa stie rezolvarea lor. De asemenea si pentru alte materii are nevoie de astfel de culegeri de teste: de gramatica, de geografie, istorie, anatomie sau biologie etc. Fiecare materie trebuie sa beneficieze de astfel de carti, inclusiv desenul care este esential pentru dezvoltarea simtului estetic si al imaginii de sine ale copilului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri