Vaccinarile copilului reprezinta un pas foarte important pentru sanatatea celui mic. Prin vaccinare se intentioneaza imunizarea organismului astfel incat sa se sintetizeze anticorpi specifici, de mare capacitate de lupta, astfel incat sa atace selectiv anumite microorganisme cu potential patogen.

O parte din aceste vaccinuri apara copilul de boli care ii pot pune viata in pericol. O alta parte a vaccnurilor insa pot fi obtinute din microorganisme atenuate, existand riscul ca infectia sa fie inoculata chiar prin vaccin. Vestea buna este ca aceste vaccinuri nu sunt ralizate pentru afectiuni foarte grave.

Boli precum hepatita B, raceli cu Haemophilus influenzae care ii poate creste copilului riscul de reumatism articular acut si mai departe pentru afectarea inimii chiar, boli ca poliomielita – boli foarte grave deci care ii pun viata in pericol celui mic pot fi evitate prin vaccinare.

Majoritatea reactiilor adverse sunt foarte rare si raportul beneficiu/risc inclina hotarator spre beneficiu.

Cum functioneaza vaccinurile?

Vaccinurile contin partea antigenica a microorganismelor, adica acea parte pe care organismul nostru are capacitatea de a o detecta si de a o ataca, consinderand-o non-self. Insa vaccinurile nu contin si acea pate patogena a microorganismelor (probabilitatea apare doar la cele atenuate). Astfel la vaccinare organismul este alertat ca ar fi infectat cu respectivele microorganisme pentru ca a detectat acea parte antigenica si secreta anticorpi. In prima faza secreta anticorpi de faza acuta, IgM, anticorpi care traiesc circa 2 saptamani in organism, urmand a fi secretati antocirpii de mare specificitate – IgG – cei care vor ramane mult timp in organism in functie de microorganismul pentru care ne-am imunizat, unele titruri de IgG ramanan chiar toata viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Aflati care sunt vaccinarile la copil

Ce boli sunt prevenite prin vaccinare

Difteria

Gripa

Hepatita virala A

Hepatita virala B

Infectia cu Haemophilus influenzae tip B (HIB)

Infectiile cu pneumococ

Oreionul (parotidita epidemica)

Poliomielita

Rubeola

Rujeola

Tetanosul

Tusea convulsiva (pertussis)

Varicela

Vaccinarile cuprinse in PROGRAMUL NATIONAL DE IMUNIZARI


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri