7 Octombrie 2011 publicat în Copil 33 share-uri

Copiii mici sunt foarte vulnerabili. Sistemul lor imunitar nu este inca suficient de dezvoltat ca cei mici sa faca fata infectiilor, agresiunilor din mediul inconjurator.

Astfel alimentatia, apa, suprafetele murdare, chiar si poluarea aerului le poate face rau.

Ce trebuie sa stii despre organele genitale ale copiilor mici

Organele genitale ale copiilor mici nu sunt inca suficient de dezvoltate. Ele se afla in dezvoltare continua pana la pubertate, iar functia hormonala poate fi in continua dezvoltare (la fetite) sau inhibata dupa nastere pentru a fi reluata la pubertate (la baietei).

De aceea ingrijirea genitala a copilului poate fi dificila pentru parinti.

La fetite

La fetite zona intima este foarte delicata, usor iritabila si fetita trebuie curatata zilnic in timpul imbaierii. Apa cu care copiii mici fac baie, pana la varsta de trei ani, trebuie fiarta si apoi racita pana ajunge la o temperatura optima pentru imbaiere. Fierberea apei va ajuta sa evitati infectiile la care copilul este predispus in timpul imbaierii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Zonele intime se curata delicat, dar fara a folosi sapunul. Acesta usuca si ataca pielea (mucoasa) zomei intime – de aceea apare senzatia de usturime. Desigur, in timpul imbaierii trebuie sa nu uitati de zona himenului, desi in aceasta privinta parintii au foarte multa grija.

Daca zona intima devine rosie, iritata, iar fetita se plange, trebuie sa consultati medicul pentru a preveni o complicatie.

La baietei

La baietei lucrurile sunt mai complicate. Pielea de la nivelul penislui nu se decoleaza total la nastere, ci progresiv odata cu cresterea copilului. De aceea la imbaiere parintii trebuie sa fie instruiti de pediatru. Pielea se decoleaza usor pana cand aceasta nu se mai desprinde singura, apoi se curata delica cu apa, fara sapun. Se poate folosi rivanolul dupa imbaiere daca observati o usoara iritatie.

Am cunoscut un caz al unei prietene care s-a prezentat la medic cu o problema peniana a copilului ei de un an si jumatate. Medicul a trimis-o la chirurgul pediatru pentru a stabili daca este vorba de fimoza sau alta afectiune. Chirurgul insa i-a spus ca nu a stiut sa-l spele. A curatat local copilul si a invatat mamica cum sa il curele in zona intima.
Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri