9 Noiembrie 2011 publicat în Copil 33 share-uri

De cele mai multe ori se intampla ca un copil sa aiba atat de multa energie incat se supara cand parintele il trimite la culcare.

El ar vrea sa ramana sa se joace sau sa participe la activitatile de seara ale oamenilor mari. Astfel ia nastere intrebarea: “de ce trebuie sa dorm?”, intrebare la care de cele mai multe ori parintii raspund “pentru ca asa trebuie”.

De fapt copilul are nevoie de somn atat pentru a creste armonios cat si pentru a se mentine sanatos.

Care sunt beneficiile somnului?

Copilul trebuie in primul rand sa inteleaga, pe cat posibil, ca somnul este sanatos si benefic pentru el. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale somnului.

Somnul il tine departe de doctor

Daca nu ii place sa mearga la medic atunci somnul il ajuta sa isi mentina sanatatea, astfel va mai fi nevoie doar de o vizita anuala pentru analizele de rutina. Da, somnul ajuta copilul sa isi mentina sanatatea, ii mentine imunitatea in parametrii otpimi de functionare si astfel copilul este ferit de boli.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează

Somnul il ajuta sa creasca frumos

Orice copil isi doreste sa fie frumos - ca si orice adult de altfel – si totodata sa creasca. Daca cel mic vrea sa fie frumos, atunci trebuie sa doarma. In timpul somnului organele se regenereaza si totodata procesele de crestere sunt ameliorate. In felul acesta un copil cu un program de somn corect creste frumos si armonios.

Somnul il scapa pe cel mic de suparare

Daca micutul trece printr-o perioada tensionata, stresanta pentru el, atunci somnul il ajuta sa isi refaca energia psihica. Somnul il ajuta sa fie mai fericit pentru ca in timp ce doarme tensiunile psihice se descarca prin vise.

Copilul cu un somn corect este mai destept

Orice copil isi doreste sa fie destept, dar stiati ca sistemul nervos al copilului are foarte mare nevoie de somn? Mai mult decat atat, creierul continua sa creasca si neuronii sa se inmulteasca in primii cinci ani de viata, asadar somnul devine esential pentru functia cognitiva a copilului.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri