28 Noiembrie 2011 publicat în Copil 19 share-uri

Bona este vazuta ca o salvare in zilele noastre cand este tot mai greu sa cresti si sa educi un copil. Vreamurile s-au schimbat, lucrurile sunt scumpe, nevoia de bani mare astfel ca in aceste timpuri femeile lucreaza cot la cot cu barbatii la job, dar acasa au atributii si responsabilitati in plus: curatenie, cresterea copiilor, educatia copiilor, satisfacerea barbatului, pregatirea mesei si unde mai pui ca mamica trebuie sa se ingrijeasca si de ea.

Nu incerc sa fiu partinitoare, dar pur si simplu asa stau lucrurile in zilele noastre. Acum si taticii ajung sa faca lucruri casnice pentru ca trebuie facute, iar mamaica are mare nevoie de ajutor. Dar poate ca e mai frumos asa... cu o mana de ajutor si sarcini impartite, parca toate acestea leaga mai mult o familie si ii ajuta pe cei doi parinti sa se inteleaga mai bine reciproc.

Intre toate aceste activitati mamica si tatal trebuie sa gaseasca timp sa duca micutii la scoala, sa ii educe, sa ii dea la o limba straina, la sport, la un instrument, mai ales in primii 4-5 ani de viata cand creierul lor se dezvolta si este cel mai important sa investeasca in intelectul copilului.

Pro sau contra bonei?

Pentru ca nu are cine sa ii supravegheze pe cei mici atata vreme cat parintii sunt la munca multe familii aleg sa apeleze la bona mai degraba decat la cresa, desi aceasta din urma reprezinta de multe ori o alternativa convenabila pentru parinti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

De ce sa nu il lasati pe copil cu bona?

Lasand la o parte cazurile ingrozitoare vazute la televizor si in presa despre cum au fost “ingrijiti” unii copii, totusi o bona rareori va sti sa ingrijeasca un copil asa cum trebuie.

In primul rand copilul are alt stil de hrana si ore alimentare, are nevoie de sport, are nevoie de discutii intelectuale care sa ii stimuleze inteligenta, de provocare si totodata are nevoie sa inteleaga ca nu poate fi mereu in centrul atentiei pentru ca nu este centrul universului si deci bona ar trebui doar sa il supravegheze si nu sa il ajute.

Copilul trebuie sa inteleaga prin explicatii de ce nu are voie la ceva si bona ar trebui ca de fiecare data sa aiba argumente solide, usor demonstrabile care sa ii ajute ratiunea copilului sa inteleaga din explicatii de ce este mai bine altfel. La copil nu trebuie niciodata sa se tipe, el trebuie sa invete ca un conflict se poate rezolva din vorbe soptite si inteligenta multa.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri