2 Decembrie 2011 publicat în Copil 17 share-uri

Medicul pediatru este foarte important pentru copilul tau, in mainile si pregatirea lui sta sanatatea atat de delicata a micutului pe care il iubesti asa de mult. Ca parinte in general nu ai pregatire medicala, ca atare nu stii ce sa ceri medicului, dar pediatrul trebuie sa cunoasca exact pasii in sanatatea copilului tau, cand sa te cheme la cabinet, ce facotori de risc familial exista si cum sa ii urmareasca in timp si asa mai departe.


Iti propunem sa aflii care sunt cele mai importante indicii despre calitatea meseriei pediatrului tau, indicii deosebit de reale pe la care trebuie sa iei aminte ca parinte.

1. Te-a intrebat despre bolile din familie?

Este o intrebare foarte importanta pe care medicul pediatru trebuie sa o puna fiindca de raspunsurile oferite depind atat de multe aspecte... Spre exemplu daca in familie ati avut diabet insulino-dependent, acesta "sare" cateva generatii, apoi reapare in randul unui membru. Preventia este importanta, la fel si masurile sau simptomele pe care parintele trebuie sa le urmareasca. Este doar un exemplu din atat de multe...

2. A investigat axul endocrin al copilului?

In tara noastra nu prea se fac unele analize deosebit de importante pentru copil, analize care in alte tari mai dezvoltate economic sunt obligatorii! Spre exemplu la nou-nascut trebuie testat TSH-ul, un hormon al glandei hipofize care controleaza glanda tiroida si indirect dezvoltarea creierului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Creierul se dezvolta pana in jurul a 4 ani, apoi... e un pic tardiv sa ii testati TSH-ul pentru ca daca a fost mic, indicele de inteligenta al copilului ramane scazut pe viata... Un medic pediatru bun analizeaza periodic axul endocrin al copilului. Unii specialisti indica o analiza cincinara a axului endocrin, adica din 5 in 5 ani pana la 20-25 de ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri