21 Decembrie 2011 publicat în Copil 91 share-uri

Mos Craciun este foarte ocupat pe tot parcursul anului sa faca jucarii pentru copii si sa urmareasca cine a fost cuminte. Mos Craciun imparte apoi cadourile copiilor cuminti, dar si adultilor. Stiati ca Mosul are 31 de ore de munca de Craciun din cauza diferentelor de fus orar? Asa reuseste Mosul sa ne impace pe toti...

Legenda lui Mos Craciun

Cine este Mos Craciun?

Este un Mos misterior care aduce bucurie in sufletul tuturor si vine pe furis de Craciun pentru a nu ne lasa ocazia de multumiri, cereri sau critici, ci doar de bucurie alaturi de cei dragi.

Universul copilariei este marcat de misterul lui Mos Craciun si de ce sa nu recunoastem, chiar si ca adulti abia asteptam sa vina Mosul. Si aceasta nu din pricina curiozitatii cu privire la cadou, ci pur si simplu din dragoste pentru atmosfera atat de frumoasa a Craciunului...

Legenda lui Mos Craciun porneste de la Mos Nocolae care vine si el de obicei cu dulciuri tot in luna decembrie.

Primii care au avut curajul sa vorbeasca despre Mos Craciun au fostcei de la o firma de bauturi racoritoare care au dezvaluit identitatea Mosului intr-o reclama. Mosul aparea pentru prima data in haine rosii cu blanita alba, cu barba lunga, obrajii rosii, privire vie si zambet larg. Era chiar el, Mosul!

Mos Craciun se zvoneste ca ar trai in Laponia impreuna cu sotia sa, Craciunita. El lucreaza tot anul pentru confectionarea jucariilor si are ca ajutoare spiridusi. De asemenea Mosul are o sanie magica si reni antrenati care pot sa zboare ca gandul si ca vantul si sania pluteste usor prin aerul rece al iernii.

Apoi Mosul intra in casele noastre, gaseste el o solutie: fie pe hornurile caselor, fie pe usa cu o cheie magica, are el tehnicile lui. Apoi se odihneste putin sub brad si este tare fericit cand vede si contributia micutilor privind ornamentele si decoratiunile handmade pentru bradul de Craciun.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri