23 Decembrie 2011 publicat în Copil 118 share-uri

In jurul Bradului de Craciun s-au nascut multe legende, toate dorind sa scoata in evidenta cateva calitati ale acestui copac, dar avand rol si de a ne insufla ideea de a fi mai buni, mai generosi.

Legenda Bradului de Craciun

Se spune ca imparatul Irod, auzind ca s-ai fi nascut Mesia, a ordonat omorarea tuturor pruncilor cu varsta sub doi ani. Sfanta Fecioara, auzind toate acestea, l-a infasurat pe micul Iisus in scutece si a plecat alaturi de Iosif dorind sa fuga nevazuta astfel incat sa isi poata salva copilul.

Pe drum insa tropotul calaretilor Imparatului se auzea venind din urma , apropiindu-se infricosator de repede, iar Maria stia ca acestia vin sa caute posibili fugari.

Atunci de teama a rugat un stejar sa isi aplece crengile si sa o ascunda vederii garzilor imparatului Irod.

Insa stejarului i s-a facut frica si a refuzat.

Bradul cu crengi generoase

Atunci un bradut i-a spus Mariei: “Eu nu ma tem de garzi, n-am fructe sa le apar, frunzele mele sunt precum tepii si oamenii de obicei fug de mine. Eu va pot acoperi cu drag asa cum pot mai bine sub crengile mele dese.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Atunci Maica Sfanta s-a ascuns sub crengile bradului tocmai cand garzile imparatului treceau prin acel loc. Nu i-au vazut pentru ca bradul si-a asezat crengile cat mai bine sa-L protejeze pe Iisus.

Atunci Maria a iesit din mica ascunzatoare si i-a rostit stejarului: “Asa mare si falnic cum esti ai sa tremuri tot timpul de acum inainte.

Apoi catre brad: “Tu bradutule ai salvat viata Fiului meu. Fie ca tu sa ramai vesnic verde, sa capeti o mireasma iubita de oameni, sa prinzi proprietati care sa vindece oamenii si toti sa te iubeasca si sa te impodobeasca pentru ca ai adus atat de multa bucurie in sufletul meu. Oamenii sa nu mai fuga de tine, ci sa te iubeasca si sa te celebreze.

Si de atunci, Bradul de Craciun a devenit simbol al bucuriei si sperantei, fiind impodobit cu nerabdare si cu bucurie de copii, dar si de adulti, prezenta sa fiind corelata cu bucuria Nasterii Domnului.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.

Kidz.ro iti recomanda si alte articole despre Bradul de Craciun:

Bradul de Craciun

Obiceiul bradului de Craciun

Un brad de Craciun ca in povesti


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri