26 Decembrie 2011 publicat în Copil 25 share-uri

Sarbatorile de Iarna vin cu multe bucurii, traditii de neuitat, cadouri, dar si... excese alimentare si lipsa somnului.

Pentru a mentine sanatatea copiilor este important sa acordati atentie alimentatiei acestora. Si pentru ca la masa se strang toti cu mic cu mare, este greu sa refuzati copilului unele alimente. Tocmai de aceea este indicat ca pe cat posibil mesele imbelsugate din aceasta perioada sa contina cat mai multe preparate sanatoase.

Alimentatia copiilor in perioada Sarbatorilor de Iarna

Carnea de porc – cu prudenta

Este indicat sa nu oferiti copiilor la toate mesele din zi carne de porc pentru ca este toxica pentru acestia.

La masa de pranz este cel mai indicat sa ii oferiti copilului produse traditionale de porc: sorici, caltabos, carnati, friptura – dar atentie, variati de la o zi la alta si nu toate preparatele odata la aceeasi masa.

Pentru ca exista sansa ca respectiva carne de porc sa fie infectata cu Trichinella, se recomanda sa preparati termic foarte bine produsele din porc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Atentie la bauturi

Va recomandam sa oferiti copiilor lapte, ceaiuri, apa si sucuri naturale facute in casa. In niciun caz nu oferiti copiilor sub 16 ani bauturi alcoolice, acestea dauneaza sistemului nervos al copilului.

Nu sunt recomandate sucurile din comert, acestea contin coloranti si substante toxice, chiar daca pe eticheta scrie “suc natural". Cititi ingredientele si s-ar putea sa aveti surpriza sa observati ca acel suc este facut din concentrat de fructe si alte substante toxice.

O masa cu supa/ciorba

O masa lichida este obligatorie in alimentatia copilului cel putin o data pe zi, dar ii puteti oferi ca si primul fel supa/ciorba la fiecare masa importanta a zilei, exceptie facand micul dejun.

Fructe in locul dulciurilor

Orice gospodina stie ce cantitate mare de zahar contin prajiturile, checurile, cozonacii si alte prajituri.

Zaharul este nociv nu doar pentru copil, ci si pentru adult. De aceea va recomandam sa incercati inlocuirea acestor prajituri cu salate de fructe. Puteti adauga in salatele de fructe iaurt in loc de frisca (sau smantana) si fructe oleaginoase nepreparate termic (mieji de seminte, nuci, migdale, alune, arahide etc.).

Fiti foarte prudenti in alimentatia copilului pentru ca organismul sau este inca fragil si poate reactiona prin imbolnavire la o alimentatie inadevata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri