7 Noiembrie 2012 publicat în Kidz 20 share-uri

Copilul tau este introvertit si ii poti observa teama de a se deschide fata de ceilalti? Scoate-l din cochilie ajutandu-te de aceste 5 sfaturi.

Sfat: Invita-i prietenii la voi acasa.

Cea mai usoara modalitate prin care poti sa iti ajuti copilul introvertit sa se deschida este sa organizezi intalniri frecvente intre el si prietenii sau colegii de la gradinita/scoala. Ii poti invita la voi acasa in numele copilului tau si te poti gandi sa ii ajuti sa relationeze prin jocuri interactive. Aceasta este probabil cea mai creativa, dar si amuzanta unealta pe care poti sa o folosesti spre binele copilului introvertit.

Image © Sxc.hu

Asadar, daca ai un copil introvertit, ajuta-l sa socializeze chiar in locul in care se simte cel mai confortabil - acasa.

Sfat: Nu iti proteja excesiv copilul daca este introvertit.

Daca urmaresti cu grija fiecare miscare a copilului tau, cum va mai putea el sa iasa din propria cochilie si sa se exprime liber atunci cand interactioneaza cu cei mici in conditiile in care este introvertit? Ca si mama, trebuie sa ai curajul sa iti lasi uneori copilul singur pentru a explora cu propriul corp si propria minte universul care il inconjoara, pentru a invata singur sa socializeze si sa se descurce. Daca esti excesiv de protectiva nu vei face altceva decat sa iti obisnuiesti copilul sa depinda de tine, iar problemele lui de introvertire nu se vor rezolva niciodata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Asadar, daca ai un copil introvertit, ajuta-l sa nu devina dependent de tine.

Foto front si main © Sxc.hu

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri