21 Iunie 2018 publicat în Kidz 4 share-uri

La ora actuală, medicina oferă soluții chirurgicale performante pentru tumori, epilepsie sau spasticitate.

Comunicat de presă

Schimbarea comportamentului, vărsături dimineața înainte de masă, dureri de cap și pierderea echilibrului - toate sunt simptome care pot anunța prezența unei tumori cerebrale la copii. La fel de îngrijorătoare sunt și convulsiile însoțite sau nu de leșin care pot fi semne ale epilepsiei. O altă situație gravă este și paralizia cerebrală, care prespune o afectare a unei zone din creier, una dintre consecințele pe termen lung fiind spasticitatea, cu dureri, contracturi musculare și afectarea capacității de mișcare.

La ora actuală, medicina oferă soluții chirurgicale performante pentru tumori, epilepsie sau spasticitate pe care le aplică pacienților săi și profesorul doctor Memet Ozek (foto), unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, din cadrul spitalului Acibadem Altunizade.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

1. Tumorile cerebrale la copii.

Majoritatea tumorilor cerebrale profunde apar în copilărie și pot fi localizate în talamus, hipotalamus și trunchi cerebral. Dacă în urmă cu 30 de ani, aceste structuri cerebrale profunde erau greu de tratat, astăzi, tehnologia rezolvă o parte din probleme, fiind indispensabilă echipelor conduse de neurochirurgi pediatri pentru a îndepărta tumorile cerebrale. Specialiștii recomandă intervenția chirurgicală imediată în 80 la sută dintre cazuri.

“Noi folosim neuronavigația și rezonanța magnetică interoperatorie care au influențat succesul intervențiilor, mai ales în cazul tumorilor profunde. Să zicem că operăm o tumoare de hipotalamus sau de trunchi cerebral. Unele sunt profund invazive, așa că nu putem vedea cu ochiul liber marginile tumorii. Cu ajutorul rezonanței magnetice intraoperative, putem afla în 12 minute cât de mult am rezecat, unde ne situăm, dacă există riscul de afectare a țesutului vecin sănătos. Acum, putem evalua intraoperator cât de invazivă este tumora și putem extirpa țesutul bolnav, fără a-l afecta pe cel sănătos. La ora actuală, lucrăm cu RMN 3 Tesla intraoperativ”, spune profesorul Memet Ozek.

13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

2. Epilepsia.

Se estimează că 50 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de epilepsie. 70 la sută dintre cazuri răspund bine la tratamentul medicamentos. În restul situațiilor, specialiștii pot recomanda diverse tipuri de intervenții chirurgicale, după o evaluare minuțioasă a cazului. Crizele repetate de epilepsie din copilărie sunt foarte periculoase, pot afecta potențialul cognitiv al copilului și îi pot pune viața în pericol.

“Dacă depistăm exact porțiunea de creier care provoacă criza, putem face rezecția zonei respective. Uneori, e vorba despre suprafețe mai întinse și nu le putem rezeca în întregime. Atunci, putem face emisferotomii, adică întreruperea unor legături dintre porțiuni ale creierului. Există și pacienți cu epilepsie produsă în mai multe zone ale creierului. Să zicem că o zonă declanșează probleme în altă zonă și astfel apar crizele. Așa că întrerup legătura dintre cele două zone care interacționează și produc criza epileptică. Mai există alte cazuri când extrem de multe zone din creier sunt responsabile pentru epilepsie, cazuri la care putem implanta un stimulator de nerv vag”, completează neurochirurgul, fost președinte al Societății Europene de Neurochirurgie Pediatrică.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri