16 Martie 2012 publicat în Mami 33 share-uri

Se stie ca micutii invata despre lucrurile incojuratoare prin metoda senzoriala, folosindu-se de vaz, miros, auz, gust si factorul tactil.

Copilul invata despre proprietatile obiectelor si substantelor si astfel isi dezvolta dexteritatea si ajung sa descrie in cuvinte experientele senzoriale.

Exemplul pe care l-a avut in fata ochilor a fost cand nepotica mea de 5 ani a avenit la mine acasa si aveam o vaza plina cu bilute gelatinoase, bilute care au fascinat-o atat de mult incat a luat cateva acasa. Fetitei i-a placut foarte mult senzatia pe care o avea cand baga mana in vaza cu bilute si faptul ca se chinuia mult sa le sparga.

Exista tot felul de astfel de activitati pe care parintii le pot face pentru copiii lor, astfel incat ei sa-si dea seama de diferenta dintre usor si greu, mic si mare sau ud si uscat.

Care este mirosul?

Ajuta-ti copilul sa identifice arome, dandu-i sa miroasa lucruri obisnuite ca boabe de cafea, petale de trandafiri, scortisoara sau marar. Faceti impreuna o reteta, lasa-l sa miroasa condimentele si incurajeaza-l sa spuna cu ce mirosuri pe care le recunoaste, seamana noile mirosuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Kidz va invita la comentarii: Voi cum ii ajutati pe copiii vostri sa isi dezvolte simturile?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri