18 Mai 2012 publicat în Mami 53 share-uri

Pentru acele viitoare mamici care isi doresc sa ramana insarcinate dar si pentru acele femei care vor sa stie cum sa se protejeze cat mai bine de o sarcina, iata cateva din cele mai cunoscute mituri privind fertilitatea:

Problemele de fertilitate apar dupa 30 de ani

Se crede ca odata ce au trecut de varsta de 35 de ani, femeile se confrunta automat cu probleme de fertilitate. Dar acest lucru nu este adevarat in totalitate. Problemele de fertilitate nu apar imediat cum o femeie implineste varsta respectiva, ci totul depinde de sanatatea si rezerva de ovulele ramase. De fapt, o femeie este foarte fertila odata ce implineste varsta de 20 de ani si odata cu inaintarea in varsta, sansele de a concepe copiii scad treptat.

In general, femeile sunt cele care au probleme de fertilitate

In mod normal, atunci cand un cuplu are probleme de fertilitate se crede ca femeia este cea care nu poate avea, de fapt, copii. Dar acest lucru nu este adevarat. Studiile medicilor dintr-un laborator din Massachusetts, SUA, arata ca problemele de fertilitate apar la barbati in 40% din cazuri, la femei tot in 40% din cazuri iar 20% din cazuri ii vizeaza pe ambii parteneri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Pentru a ramane insarcinata mai repede, trebuie sa faci sex zilnic

Sarcina apare atunci cand un ovul este eliberat si fecundat si apoi se instaleaza in peretele uterului undeva va incepe sa se dezvolte. A face sex in fiecare zi nu va va ajuta la nimic decat daca femeia respectiva se afla la ovulatie. In plus, nici calitatea spermei nu este la fel de buna daca partenerii fac sex in fiecare zi. Asadar, se urmareste perioada lunii in care femeia ovuleaza si atunci sansele de a concepe sunt cele mai mari. Foarte important! Spermatozoizii au o durata de viata de 38-72 de ore iar ovulele de 12-24 de ore, sansele de a concepe sunt mai mari daca partenerii fac sex chiar inainte de ovulatie si nu dupa.

O femeie nu poate ramane insarcinata daca se afla la menstruatie

Ovulatia depinde de la o femeie la alta, asa ca nu este imposibil ca o femeie sa ramana insarcinata chiar si atunci cand este la menstruatie. Desi este putin probabil ca acest lucru sa se intample, nu este imposibil pentru ca anumite femei au menstruatia pana la eliberarea ovulului.

Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Daca o femeie a mai avut o sarcina, nu va fi o problema sa ramana din nou insarcinata

Aceasta este una din cele mai mari greseli pe care oamenii le cred: daca au deja un copil, a avea inca unul nu va fi nicio problema. In jumatate din cazurile de infertilitate se numara femeile care au deja un copil dar vor sa il conceapa pe cel de-al doilea. Cauzele acestor probleme sunt, in general, aceleasi cu care se confrunta orice persoana infertila: varsta, afectiuni ale aparatului genital etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri