6 Iulie 2012 publicat în Mami 3 share-uri

Notele de spectru autist identificate la copii sunt din ce in ce mai variate si mai des intalnite in ultimii ani. Cauzele autismului sunt neclare, insa este esential ca aceste tulburari sa fie identificate precoce, iar sedintele de recuperare sa inceapa cat mai devreme.

Comunicat de presa

Vineri, 6 iulie, intre orele 9:00 - 12:00, Fundatia Romanian Angel Appeal va fi din nou prezenta in mijlocul parintilor si bunicilor, pentru a le spune mai multe despre autism si despre semnele cele mai frecvente, care pot fi depistate la copii inca de la varste fragede.

In Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti (la intrarea dinspre Palatul National al Copiilor), Fundatia va amplasa un panou informativ, iar voluntarii vor imparti flyere care prezinta principalele simptome ale tulburarilor de spectru autist (TSA), dar si resurse online la care pot apela pentru mai multe informatii.

Activitatea face parte din campania de informare si sensibilizare “Ofera-mi o sansa!” derulata de Fundatia Romanian Angel Appeal in cadrul proiectului “Si ei trebuie sa aiba o sansa!” – program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist si este o continuare a actiunii de informare pe care Fundatia a desfasurat-o in luna mai, la Baby Expo, unde a sustinut si un seminar referitor la simptomele autismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Notele de spectru autist identificate la copii sunt din ce in ce mai variate si mai des intalnite in ultimii ani. Cauzele autismului sunt neclare, insa este esential ca aceste tulburari sa fie identificate precoce, iar sedintele de recuperare sa inceapa cat mai devreme.”, declara Dr. Laura Mateescu, psihiatru de copii si adolescenti la Spitalul „Alexandru Obregia”, din Capitala.

Un raport din martie 2012 al agentiei americane Centers for Desease Control and Prevention (Atlanta – USA) arata ca incidenta cazurilor de tulburari de spectru autist (TSA) a crescut cu 78% fata de 2002 si cu 23% fata de 2009.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri